Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πως οι αεροπορικές χαμηλού κόστους μεταμορφώνουν τους προορισμούς

tags :
Πως οι αεροπορικές χαμηλού κόστους μεταμορφώνουν τους προορισμούς
Η είσοδος των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους μπορεί να αλλάξει άρδην την τουριστική κίνηση ενός προορισμού, επισημαίνει το tourismreview, που φέρνει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ιορδανία
Στο σχεδιασμό ενός ταξιδιού καταλυτικό ρόλο διαδραματίζουν οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.
Η είσοδος των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους μπορεί να αλλάξει άρδην την τουριστική κίνηση ενός προορισμού, επισημαίνει το tourismreview, που φέρνει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ιορδανία.
Η δυνατότητα να ταξιδέψει κανείς στην Ιορδανία με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους όχι μόνο αύξησε τον αριθμό των τουριστών αλλά και μεταμόρφωσε τον τοπικό τουρισμό.
Μόλις πριν από λίγα χρόνια, ο τουρισμός στην Ιορδανία νοούνταν ο τουρισμός για τις μεγαλύτερες ηλικίες. Σήμερα, η τάση αυτή έχει αλλάξει και πολλοί νέοι ταξιδιώτες επισκέπτονται την Ιορδανία.
Ο λόγος είναι οι πτήσεις χαμηλού κόστους. Η Ιορδανία δεν είναι πλέον ένας τόπος για τους ηλικιωμένους. Αντίθετα έγινε δημοφιλής ακόμη και για τους ταξιδιώτες με χαμηλό προϋπολογισμό.
Η χώρα και τα αξιοθέατά της έχει προσελκύσει την προσοχή των νέων που τώρα μπορούν να πετάξουν φτηνά με την EasyJet, τη Ryanair ή την LCC Transavia.
Η Ryanair είναι η χαμηλού κόστους εταιρεία με τις περισσότερες διαδρομές προς την Ιορδανία, 18 δρομολόγια, με πτήσεις προς άλλες περιοχές του κόσμου, όπως η Ιταλία και η Μάλτα.
Η easyJet διαθέτει μόνο 5 δρομολόγια αλλά με αξιοσημείωτο αριθμό επιβατών από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η τρίτη ανταγωνίστρια αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους είναι η LCC Transavia. Έχει ήδη δρομολόγια από τη Λυών και το Άμστερνταμ και φέτος θα προσθέσει καινούργιο από το Παρίσι.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης