Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλειστά 30 σχολεία στην Βρετανία λόγω κορωνοϊού

tags :
Κλειστά 30 σχολεία στην Βρετανία λόγω κορωνοϊού
Μαθητές και καθηγητές που βρίσκονταν για σκι στην Ιταλία τέθηκαν σε καραντίνα
Σύγχυση επικρατεί στην Βρετανία με αφορμή την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να εφαρμόσει δραστικά μέτρα, την ώρα που 30 σχολεία έβαλαν «λουκέτο» ή τέθηκαν σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής για προληπτικούς λόγους.
Πολλοί μαθητές και καθηγητές που βρίσκονταν για σκι στην Ιταλία στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής, τέθηκαν σε καραντίνα για 15 ημέρες ενώ υπήρξαν και πολλά σχολεία που έκλεισαν.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» ορισμένοι διευθυντές σχολείων αποφάσισαν να στείλουν στα σπίτια τους μαθητές που εμφάνισαν ήπια συμπτώματα που παραπέμπουν σε γρίπη.
Συνολικά έντεκα σχολεία στη Βρετανία έμειναν κλειστά για απολύμανση και 19 σχολεία έστειλαν καθηγητές και μαθητές στα σπίτια τους για να τεθούν σε δεκαπενθήμερη καραντίνα, αφότου επέστρεψαν από σχολική εκδρομή στη Βόρεια Ιταλία.
Το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά όπου μπορούμε εφόσον βέβαια οι μαθητές είναι προστατευμένοι.
Στην πραγματικότητα, ο ευρύτερος στόχος μας είναι να μην προκαλούμε αναστάτωση, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις επιβαρύνοντας το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας και να διασφαλίζουμε παράλληλα την ασφάλεια του κοινού», επισημαίνει σχετική ανακοίνωση.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βρετανία είναι μέχρι στιγμής 13, ενώ οι οκτώ έχουν ήδη αναρρώσει κι έχουν πάρει εξιτήριο.
Σύμφωνα με στοιχεία των υγειονομικών αρχών, συνολικά έχουν εξεταστεί 6.795 άτομα με πιθανά συμπτώματα του ιού.
Το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση ευρύτερης μετάδοσης του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο οριστικοποιείται αυτή την περίοδο από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.
Χθες το βράδυ, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία καλεί τους Βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν τις επισκέψεις στις 11 υπό καραντίνα πόλεις στη βόρεια Ιταλία.
Όποιος έχει πρόσφατα επιστρέψει από αυτές τις πόλεις πρέπει να μένει απομονωμένος στο σπίτι του για 14 ημέρες.
Πάντως, ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Matthew Hancock, δήλωσε ότι δεν υπάρχει σχέδιο διακοπής των πτήσεων από την Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης