Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαρήγα (ΚΚΕ): Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, νέος γύρος επίθεσης εναντίον εργαζόμενων και συνταξιούχων

Παπαρήγα (ΚΚΕ): Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, νέος γύρος επίθεσης εναντίον εργαζόμενων και συνταξιούχων
Τα επόμενα χρόνια, προειδοποίησε η κα Παπαρήγα, θα έχουμε και νέους γύρους, ανεξάρτητα ποιος θα είναι κυβέρνηση
Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί έναν νέο γύρο επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους, και όχι μόνο στους συνταξιούχους, και προαναγγέλλεται και επόμενος, είπε στην τοποθέτησή της επί του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, η πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Τα επόμενα χρόνια, προειδοποίησε, «θα έχουμε και νέους γύρους, ανεξάρτητα ποιος θα είναι κυβέρνηση».
Η κ. Παπαρήγα θεώρησε «πολύ προκλητικό» το επιχείρημα Βρούτση ότι είναι πιο δίκαιο αυτοί που παίρνουν σύνταξη τριάντα χρόνια και πάνω, έως και σαράντα, να έχουν περισσότερες αυξήσεις. «Από τι εξαρτάται αν ένας ή μία εργαζόμενη μπορεί να δουλέψει συνεχώς τριάντα χρόνια και σαράντα χρόνια;
Δεν εξαρτάται από το ύψος της ανεργίας; [..]
Επίσης, υπάρχουν και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, που σε ορισμένους κλάδους υπήρχαν», παρατήρησε η βουλευτής του ΚΚΕ.
Ενδιαφέρουσα ήταν η εικόνα που έδωσε η κ. Παπαρήγα για τις νέες μορφές φτώχειας, κατά την περίοδο της ψηφιοποίησης και της αυτοματοποίησης: Οι άνθρωποι θα έχουν ένα σπίτι ή αν το χάνουν λόγω των δανείων θα έχουν ένα τροχόσπιτο, μπορεί να ζουν στο αυτοκίνητό τους, θα έχουν κινητό, θα έχουν λάπτοπ και θα δουλεύουν από όπου ζουν…
Τέλος, τόνισε ότι για να αντιμετωπιστούν τα μέτρα της κυβέρνησης «χρειάζεται ένα εργατικό λαϊκό κίνημα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τη ΓΣΕΕ που κατακτήσατε στο συνέδριό της. Θα είναι ένα κίνημα πολύ διαφορετικό, πολύ πιο μαζικό, πολύ πιο δυναμικό με όλες τις μορφές πάλης.
Οι ανώριμοι καρποί, όπου υπάρχουν, θα ωριμάσουν».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης