Ρωσία: Καμία από τις εμπόλεμες πλευρές στη Λιβύη δεν είναι έτοιμη να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Βερολίνου

Ρωσία: Καμία από τις εμπόλεμες πλευρές στη Λιβύη δεν είναι έτοιμη να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Βερολίνου
Καμία από τις εμπόλεμες πλευρές στη Λιβύη δεν μοιάζει έτοιμη να εφαρμόσει τις αποφάσεις της διάσκεψης του Βερολίνου
Καμία από τις εμπόλεμες πλευρές στη Λιβύη δεν μοιάζει έτοιμη να εφαρμόσει τις αποφάσεις της διάσκεψης του Βερολίνου, όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
«Δεν βλέπουμε ενδείξεις ότι οι εμπόλεμες πλευρές στη Λιβύη είναι έτοιμες να εφαρμόσουν στρατιωτικές και πολιτικές αποφάσεις που ελήφθησαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τα ρωσικά ΜΜΕ.
Ο M. Bogdanov, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, δήλωσε, επίσης πως η εκεχειρία που ανακοίνωσαν ο διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού K. Haftar και ο πρωθυπουργός της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης Φάγεζ Μουστάφα αλ-Σάρατζ στις 12 Ιανουαρίου τηρείται σε γενικές γραμμές.
Ο Bogdanov είπε, ωστόσο, πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οιαδήποτε από τις πλευρές υποστηρίζει αυτό που αποκάλεσε βασικές αρχές για την επίλυση της κρίσης σε ό,τι αφορά τις στρατιωτικές και πολιτικές εξελίξεις.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε επίσης την Τουρκία ότι βοηθά ξένους μαχητές να περάσουν στη Λιβύη.
Η Γερμανίδα καγκελάριος A. Merkel σημειώνεται πως μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο κορυφής του Βερολίνου είπε ότι είχε συμφωνηθεί πως μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός στην Τρίπολη θα πρέπει να μετατραπεί σε μόνιμη εκεχειρία προκειμένου να λάβει χώρα μια πολιτική διαδικασία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS