Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στον αέρα οι εαρινές σύνοδοι του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας λόγω κορωνοϊού

tags :
Στον αέρα οι εαρινές σύνοδοι του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας λόγω κορωνοϊού
Ανοιχτό το εάν θα γίνουν κανονικά, εάν θα περιοριστούν ή εάν θα ακυρωθούν
Στον αέρα βρίσκεται η πραγματοποίηση των εαρινών συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις για το εάν θα γίνουν κανονικά, εάν θα περιοριστεί το εύρος τους ή εάν εν τέλει θα ακυρωθούν.
Οι εαρινές σύνοδοι ήταν προγραμματισμένο να γίνουν από τις 17 έως τις 19 Απριλίου στην Ουάσινγκτον.
Με τις αμερικανικές  υγειονομικές αρχές όμως να εκτιμούν και να προεξοφλούν πως ο κορωνοϊός θα εξαπλωθεί σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα επεξεργάζονται διάφορα σενάρια, όπως για παράδειγμα κάποιες από τις εργασίες και τις συναντήσεις να γίνουν μέσω του διαδικτύου.
Σε κάθε περίπτωση σε επίσημη ανακοίνωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται ότι «αναμένουμε να ληφθεί απόφαση για την κλίμακα και το εύρος των εαρινών συνόδων τις επόμενες ημέρες».
Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ επισημαίνουν πως πρέπει να αναμένεται περαιτέρω εξάπλωση του COVID-19 και παρότρυναν τα σχολεία, τις επιχειρήσεις και τις δημόσιες διοικήσεις σε τοπικό και ομοσπονδιακό επίπεδο να εξετάσουν τη λήψη προληπτικών μέτρων, ιδίως την ακύρωση δημόσιων εκδηλώσεων.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) συνέστησαν εξάλλου στους πολίτες να αποφεύγουν γενικά τις μεγάλες συγκεντρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης