Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε Σάμο, Χίο και Λέσβο ο Μητσοτάκης - Σε ισχύ το σχέδιο για το μεταναστευτικό - Mέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών

Σε Σάμο, Χίο και Λέσβο ο Μητσοτάκης - Σε ισχύ το σχέδιο για το μεταναστευτικό - Mέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών
Αποχώρησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από Χίο και Μυτιλήνη μετά τα εκτεταμένα επεισόδια
(upd4)  Σε εποικοδομητικό κλίμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου.
Οπως σημειώνεται, στη σύσκεψη τέθηκαν ανοιχτά όλα τα ζητήματα με κύριο μέλημα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.
Οπως υποστηρίζεται από την κυβέρνηση «τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χαιρετίζουν την απόφαση της Κυβέρνησης για ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και επιστροφών.
Τονίστηκε ότι οι σημερινές άναρχες δομές πρέπει να κλείσουν και να αντικατασταθούν από κλειστές δομές.
Τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα Δημοτικά και το Περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις.
Επίσης διαπιστώθηκε συναντίληψη για την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών, αρχίζοντας από όσους έχουν λάβει ήδη άσυλο καθώς και εκείνους που βρίσκονται στις δομές για χρονικό διάστημα πάνω από 14 μήνες.
Συμφωνήθηκαν επίσης μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών τα οποία θα περιλαμβάνουν οριζόντια οικονομικά μέτρα καθώς και εξειδικευμένα μέτρα για κάθε νησί με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».
Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και τα τρία νησιά αρχής γενομένης, τις επόμενες μέρες, από τη Σάμο.

Το χρονικό της ημέρας

Πρωτοβουλίες εκτόνωσης της έντασης που έχει ξεσπάσει στο μεταναστευτικό/προσφυγικό στη σκιά των εκτεταμένων επεισοδίων σε Χίο και Μυτιλίνη αναλαμβάνει η κυβέρνηση, με το Μέγαρο Μαξίμου πάντως να εμφανίζεται οργισμένο για τη στάση που τηρεί ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρης.
Πάντως, η κυβέρνηση διά στόματος του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, επισημαίνει πως το σχέδιο της ισχύει στο απόλυτο και πως θα διερευνηθούν τα όσα εκτυλίχθηκαν τα τελευταία 24ωρα στα νησιά του Αιγαίου.
«Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, το σχέδιο της κυβέρνησης - που εδράζεται στο τρίπτυχο "προστασία συνόρων, γρήγορες διαδικασίες είτε για άσυλο είτε για επιστροφές και ελεγχόμενες δομές"- ισχύει απολύτως.
Είναι το μόνο σχέδιο το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί.
Στα νησιά ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των αρχικών χωματουργικών εργασιών.
Ειδικά για τα επεισόδια, θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για τις εικόνες που είδαμε όλοι.
Οι αστυνομικοί είναι κρατικοί λειτουργοί που φορούν το εθνόσημο και είναι παιδιά της διπλανής πόρτας.
Και είναι άνανδρο να τους χτυπούν - και μάλιστα ενώ κοιμούνται.
Και άνανδρο να τραυματίζονται από κάποιους που εκμεταλλεύονται τις εντολές για αυτοσυγκράτηση.
Όσοι μετείχαν σε αυτά τα επεισόδια και στους προπηλακισμούς θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν.
Ταυτόχρονα, όμως, θα ερευνηθούν και περιστατικά για χρήση υπερβολικής βίας από την Αστυνομία.
Έχουν γίνει σοβαρές καταγγελίες, οφείλουμε να τις διερευνήσουμε.
Καταλαβαίνω απόλυτα τι συμβαίνει στα νησιά.
Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε πάνω απ' όλα τις δυσκολίες των νησιωτών.
Καλούνται όμως κι αυτοί να περιφρουρήσουν οι ίδιοι την ειρήνη στον τόπο τους.
Να απομονώσουν όλα τα ακραία στοιχεία, ακροδεξιούς, ακροαριστερούς, ύποπτες ΜΚΟ, τοπικούς συμφεροντολόγους.
Όλοι αυτοί κερδοσκοπούν πάνω σε ένα εθνικό πρόβλημα.
Και με τυφλά και βίαια συνθήματα θέλουν να επαναλανσάρουν αδιέξοδες συμπεριφορές - τις έχουμε ξαναδεί - συμπεριφορές "πλατείας", συμπεριφορές "αγανακτισμένων".
Πρέπει, λοιπόν, οι ίδιοι οι κάτοικοι να δείξουν ψυχραιμία και υπευθυνότητα.

Νέα διάσταση λόγω κορωνοϊού

«Προσοχή, όμως.
Το μεταναστευτικό τώρα αποκτά μία νέα διάσταση, καθώς στις ροές προς την Ελλάδα περιλαμβάνονται άνθρωποι από το Ιράν - όπου είχαμε πολλά κρούσματα κοροναϊού - και πολλοί διερχόμενοι από το Αφγανιστάν.
Τα νησιά μας, συνεπώς, τα οποία είναι, ήδη, επιβαρυμένα σε θέματα δημόσιας υγείας πρέπει να προστατευτούν διπλά.
Να τα διασφαλίσουμε.
Να το πω απλά, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποφύγουμε την εμφάνιση του ιού -ειδικά εκεί.
Από σήμερα, λοιπόν, η χώρα μας επικαλείται τον Κανονισμό 2016/399 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά την παράγραφο 6, περί ελέγχου για την πρόληψη απειλής κατά της δημόσιας υγείας.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη: Ότι αναβαθμίζουμε στον ανώτερο βαθμό τον έλεγχο των συνόρων μας για τη μεγαλύτερη δυνατή ανάσχεση.
Για το σκοπό αυτό έχω ήδη δώσει εντολές στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στον αρχηγό του Λιμενικού να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των σκαφών και τον αριθμό των περιπολιών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Και, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου πάντα, θα αυξήσουμε τους ελέγχους και στη θάλασσα και στην ξηρά.
Για την απόφαση αυτή έχω ήδη ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που οφείλει να την αντιμετωπίσει ως ένα μέτρο προστασίας της Υγείας ολόκληρης της Ευρώπης.
Το ίδιο θα γίνει και προς την Τουρκία.
Ενώ ξεκινά και μια διεθνής καμπάνια, στις γλώσσες των εθνικών ομάδων που κατευθύνονται προς Ελλάδα, με την προειδοποίηση ότι η χώρα δεν μπορεί, πλέον, να δέχεται άλλες παράνομες εισόδους.
Οι ανακοινώσεις αυτές θα γίνουν στο διαδίκτυο και στις χώρες αφετηρίας των ροών.
Τέλος, όπως ξέρετε, το απόγευμα θα συναντηθώ με στελέχη της Αυτοδιοίκησης από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Για μία ακόμη φορά, θα εξηγήσω τις θέσεις της κυβέρνησης.
Είμαι έτοιμος να ακούσω -όπως πάντα ήμασταν έτοιμοι να ακούσουμε- κάθε δημιουργική πρόταση.
Αισιοδοξώ ότι θα καταλήξουμε σε γόνιμα συμπεράσματα. Να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν πρωτοβουλίες που θα κάνουν την παρόξυνση ενός προβλήματος, ευκαιρία για καλύτερη αντιμετώπισή του»  υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.

Οργή κατά Μουτζούρη

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά το βίντεο που κυκλοφόρησε και που δείχνει τον κ.Μουτζούρη κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον υπουργό Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη να λέει «να και αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός» κάνοντας και τη σχετική χαρακτηριστική κίνηση, η κυβέρνηση θέτει σε «απομόνωση» τον κ.Μουτζούρη.
Σε σημερινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ.Πέτσας χαρακτήρισε γραφικό και επικίνδυνο τον περιφερειάρχη και υποστήριξε πως δεν πρόκειται να γίνει καμία συζήτηση μαζί του, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι στη σημερινή συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στις 17:00 το απόγευμα με τους δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου και τους αντιπεριφερειάρχες δεν θα είναι παρών ο κ.Μουτζούρης.
Αναφερόμενα στη δήλωση Μουτζούρη, κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για χυδαιότητες.
«Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη.
Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς.
Είναι κρίμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης» ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη.
Υπό αυτά τα δεδομένα, και ενώ η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει έκρυθμη στα νησιά, η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημερινή συνάντηση του κ.Μητσοτάκη με τους αυτοδιοικητικούς των νησιών του Βορείου Αιγαίου.
Σε αυτή τη συνάντηση, η κυβέρνηση θέλει αφενός να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και αφετέρου να διαμηνύσει πως το σχέδιο για το μεταναστευτικό πρέπει να προχωρήσει καθώς και ότι η κάθε πλευρά πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί.
Πάντως και σε μια κίνηση εκτόνωσης της έντασης, οι δυνάμεις των ΜΑΤ ανάχωρησαν σήμερα Πέμπτη 27/2 το πρωί από τη Μυτιλήνη, όπως επίσης και ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα οχήματα αλλά και τα μηχανήματα του Στρατού που είχαν μεταφερθεί στο νησί το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.
Το πλοίο θα παραλάβει το μεσημέρι και τις αστυνομικές δυνάμεις από την Χίο.

Μουτζούρης (περιφερειάρχης Β. Αιγαίου): Γιατί να ζητήσω συγνώμη; - Ιδιωτική η συνομιλία μου

Γιατί να ζητήσω συγνώμη, ήταν ιδιωτική η συνομιλία μου υποστήριξε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κ. Μουτζούρης αναφερόμενος στο βίντεο που τον δείχνει να λέει κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον υπ.Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη «να και αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός» και να κάνει και τη σχετική κίνηση.
«Γιατί να ζητήσω συγγνώμη;
Σε ιδιωτική συνομιλία να ζητήσω συγγνώμη;
Κατ' ιδίαν μπορώ να δείξω σε όποιον θέλω ό,τι θέλω, είναι ιδιωτική συνομιλία» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Μουτζούρης, ο οποίος καταφέρθηκε εκ νέου κατά του κυβερνητικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στα νησιά.
«Δεν έδειξε η κυβέρνηση ότι θέλει να σωθεί το νησί όταν κάνει δομές όπου θα εγκλωβιστεί χιλιάδες κόσμου» είπε ο κ.Μουτζούρης, επισημαίνοντας ότι θα ήταν διαφορετική η στάση του «αν έβλεπα απεγκλωβισμό μεταναστών ή φύλαξη συνόρων».
Ερωτηθείς αν θα πάει στη σύσκεψη, το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μουτζούρης απάντησε «αν φύγουν τα ΜΑΤ και βεβαιωθώ ότι θα υπάρχει ηρεμία, θα το σκεφτώ αν θα πάω στο Μαξίμου».

Κινήσεις να πέσουν οι τόνοι

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να πέσουν οι τόνοι, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ύστερα από σύσκεψη που είχε χθες το απόγευμα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έδωσε εντολή να υπάρχει μερική αποχώρηση των διμοιριών των ΜΑΤ από τη Μυτιλήνη και την Χίο.
«Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν λόγο να είναι εκεί.
Θα επιστρέψουν στη βάση τους.
Κάποιες από τις δυνάμεις της Αστυνομίας που ήταν εκεί για ενίσχυση θα αποσυρθούν.
Κάποιες άλλες θα παραμείνουν», ανέφερε σε χθεσινές δηλώσεις του ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος επισήμανε ότι  η πρώτη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης για την κατασκευή των κλειστών κέντρων ολοκληρώθηκε στη Μυτιλήνη και σήμερα Πέμπτη 27/2 ολοκληρώνεται στη Χίο.      
Η κυβέρνηση διαμηνύει πως είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου για το μεταναστευτικό, το οποίο προβλέπει την κατασκευή των κλειστών κέντρων για τους μετανάστες, απόφαση στην οποία αντιτίθενται σφόδρα οι τοπικές κοινωνίες.

Μηταράκης: Να ζητήσει συγνώμη από τον Μητσοτάκη ο Μουτζούρης

Να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και να του ζητήσει συγνώμη για τη συμπεριφορά του καλεί τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης με αφορμή το βίντεο που εμφανίζει τον κ.Μουτζούρη να δηλώνει «να και αν είναι οργισμένος ο Μητσοτάκης» και να κάνει και την χαρακτηριστική κίνηση, τοποθέτηση που έχει προκαλέσει οργή στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σε δηλώσεις του στο Mega και αναφερόμενος στις αντιδράσεις και στα επεισόδια σε Χίο και Μυτιλήνη ο κ.Μηταράκης υποστήριξε ότι ο κόσμος στα νησιά έχει ξεσηκωθεί με ψευδή στοιχεία, με αποτέλεσμα «να ενωθούν τα δύο άκρα, οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί».
«Στόχος της κυβέρνησης παραμένει η μεταφορά των μεταναστών στην ενδοχώρα, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά.
Η κυβέρνηση είναι από την πρώτη στιγμή στο τραπέζι των συζητήσεων με τις τοπικές κοινωνίες.
Δεν έχει υπάρξει ουσιαστικός αντίλογος» υπογράμμισε ο κ.Μηταράκης, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να μεταφερθούν εύκολα οι πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στα νησιά, καθώς χωρίς απόφαση για τη χορήγηση ασύλου, θα πρέπει να παραμείνει στη χώρα και δεν θα μπορεί να επιστρέψει στη χώρα εισόδου.
Ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό, σημειώνοντας πως αυτό περιλαμβάνει τη φύλαξη των συνόρων, τις επιστροφές μεταναστών στις χώρες εισόδου, τη δημιουργία κλειστών δομών, καθώς και τη διεθνοποίηση της μεταναστευτικής κρίσης.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι η χωρητικότητα των κλειστών κέντρων θα είναι ξεκάθαρη, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στα όσα λέγονται για συσώρρευση χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά του Αιγαίου.
«Από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα 19.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σκοπεύουμε μέσα στο 2020 να μειώσουμε τον πληθυσμό που παραμένει από τις 42.000 στις 20.000» υποστήριξε ο κ.Μηταράκης, τονίζοντας ότι με τα επεισόδια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες δεν διακόπτονται οι μεταναστευτικές ροές.
Ο κ.Μηταράκης καταδίκασε τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα νησιά του Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραίες συμπεριφορές και αναφέροντας ότι οι εικόνες με την επίθεση εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων στα ξενοδοχεία «θύμισε» εμφύλιο πόλεμο.

ΣΥΡΙΖΑ: Έπρεπε να γίνουν τα νησιά εμπόλεμη ζώνη για να ανακαλέσει τα ΜΑΤ ο κ. Μητσοτάκης

"Έπρεπε πρώτα να γίνουν τα νησιά μας εμπόλεμη ζώνη για να ανακαλέσει ο κ. Μητσοτάκης τα ΜΑΤ και να καλέσει σε διάλογο;" διερωτάται ρητορικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία μέμφεται τον Πρωθυπουργό ως " μοναδικό υπεύθυνο αυτού του χάους".
"Ο κ. Μητσοτάκης μετά το επτάμηνο μπάχαλο και αφού μετέτρεψε σε εμπόλεμη ζώνη τα νησιά για 48 ώρες, οδηγώντας την κατάσταση σε πρωτοφανείς συνθήκες σύγκρουσης και κοινωνικής αναταραχής, ακόμα και με πυροβολισμούς, ανακαλεί άρον άρον τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Και αύριο, μετά το φιάσκο και εκ των υστέρων, καλεί σε διάλογο τον Περιφερειάρχη και τους δημάρχους, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος αυτού του χάους.
Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι ο διάλογος, η αποσυμφόρηση των νησιών και ο δίκαιος διαμοιρασμός των βαρών της προσφυγικής κρίσης με αλληλεγγύη ανά την επικράτεια, όπως είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και σε αυτή τη λύση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αρωγός ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, όπως δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του κόμματος, για την εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου διαχείρισης της κρίσης.
Καλούμε εκ νέου λοιπόν τον κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει οριστικά την επικίνδυνη επιλογή της βίας και του αυταρχισμού, πριν η εμμονή του οδηγήσει σε θύματα" ανέφερε σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Image
Γενική απεργία σε Λέσβο, Χίο
 
Ενδεικτικό των αντιδράσεων πάντως που υπάρχουν στα νησιά, είναι ότι και σήμερα Πέμπτη 27/2 θα πραγματοποιηθεί απεργία στη Λέσβο.
Το  Επιμελητήριο Λέσβου, ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης και το Εργατικό Κέντρο του νησιού αποφάσισαν την προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας και μιας ακόμα συγκέντρωσης στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς.
Κινητοποιήσεις θα υπάρξουν και στην Χίο καθώς ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε να  παραμείνουν κλειστές οι επιχειρήσεις όλη την ημέρα, να συμμετάσχουν όλοι στην ειρηνική συγκέντρωση που εξήγγειλε η Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών & Πολιτών και θα διεξαχθεί στις 11:00 στην κεντρική πλατεία της Χίου.
Image
Εκτεταμένα επεισόδια, δεκάδες τραυματίες

Η κατάσταση στα νησιά παραμένει έκρυθμα, όπως φαίνεται άλλωστε από τον απολογισμό των επεισοδίων και των όσων εκτυλίχθηκαν τα τελευταία δύο 24ωρα ύστερα από την «απόβαση» δυνάμεων των ΜΑΤ σε Χίο και Μυτιλήνη.
Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σκάγια κυνηγετικού όπλου στη Λέσβο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Άνδρες των ΜΑΤ δέχθηκαν επίθεση έξω από την πόλη της Μυτιλήνης και αποκλείστηκαν σε στρατόπεδο.
Συγκεκριμένα, τέσσερις διμοιρίες που επέστρεφαν από το Διαβολόρεμα (κοντά στην προς επίταξη περιοχή για την κατασκευή του κλειστού κέντρου) συναντήθηκαν με ομάδα κατοίκων που πήγαιναν να ενισχύσουν τα μπλόκα στη συγκεκριμένη περιοχή.
Η οργή των πολιτών οδήγησε στη σύγκρουση, με τους άνδρες των ΜΑΤ να αποχωρούν αργά χθες το βράδυ.
Από τις συγκρούσεις στη Λέσβο τραυματίστηκαν συνολικά 43 αστυνομικοί και δέκα πολίτες.
Φθορές σημειώθηκαν σε τουλάχιστον δύο οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. και σε πολλά Ι.Χ. οχήματα.
Πολίτες καταγγέλλουν ότι η αστυνομία προχώρησε σε χρήση πλαστικών σφαιρών.
Νωρίτερα χθες το απόγευμα, οργανωμένη ομάδα ατόμων εισέβαλε σε δεύτερο ξενοδοχείο στο Δήμο Γέρα στη Λέσβο όπου διαμένουν αστυνομικοί από την Αθήνα.
Οι κάτοικοι εισέβαλαν στα δωμάτια, πήραν τα προσωπικά αντικείμενα των αστυνομικών, τα πέταξαν έξω και τα έκαψαν.
Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στην Χίο, όπου και εκεί πολίτες εισέβαλαν σε ξενοδοχείο όπου βρίσκονται άνδρες των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να υπάρξουν επεισόδια και να τραυματιστούν 9 αστυνομικοί των ΜΑΤ.
Παράλληλα και στην Χίο υπήρξαν σκληρές συγκρούσεις με πετροπόλεμο και χρήση χημικών ανάμεσα σε κατοίκους και δυνάμεις της αστυνομίας.
Image

Image

(πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 27/2 08:37)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης