Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P Global Platts: Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν αδύναμες έως τον Απρίλιο του 2020

S&P Global Platts: Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν αδύναμες έως τον Απρίλιο του 2020
Ακόμα κι αν ο ΟΠΕΠ αποφασίσει μειώσεις της παραγωγής κατά 600.000 βαρέλια την ημέρα, οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν αδύναμες έως τον Απρίλιο
Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν αδύναμες έως τον Απρίλιο, ακόμα κι αν ο ΟΠΕΚ μειώσει την παραγωγή κατά 600.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με αναλυτή της S&P Global Platts.
Κι αυτό διότι, όπως εξηγεί ο Kang Wu, τα αποθέματα αυξάνονται ενώ η ζήτηση παραμένει χαμηλή λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.
Οι τιμές του πετρελαίου είναι υπό πίεση μετά το ξέσπασμα της επιδημίας, που είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο κινεζικών επιχειρήσεων αλλά και ακυρώσεις πτήσεων.
Καθώς, ο οικονομικός αντίκτυπος του κορωνοϊού έχει αρχίσει να φαίνεται, ο ΟΠΕΚ υποβάθμισε τις προβλέψεις του για τον παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για την Κίνα, ο ΟΠΕΚ υποβάθμισε τις προβλέψεις του κατά 0,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα για το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο ΟΠΕΚ προσανατολίζεται σε μείωση της παραγωγής κατά 600.000 βαρέλια την ημέρα.
Το ίδιο εκτιμά και η S&P Global Platts για τη συνεδρίαση στις 5 και 6 Μαρτίου.
«Η Σαουδική Αραβία που είναι βασικός παίκτης, έχει ήδη συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ.
Έτσι, τα 600.000 βαρέλια την ημέρα θα συμβάλλει στον περιορισμό της προσφοράς και θα προσφέρει κάποια στήριξη στην αγορά» δήλωσε ο Wu στο CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης