Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Βελτιώθηκε το καταναλωτικό κλίμα, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2020 - Στις -6,6 μονάδες ο δείκτης της Κομισιόν

Ευρωζώνη: Βελτιώθηκε το καταναλωτικό κλίμα, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2020 - Στις -6,6 μονάδες ο δείκτης της Κομισιόν
Τα στοιχεία της Κομισιόν για την καταναλωτική εμπιστοσύνη αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Άνοδο σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (27/2) στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος της Κομισιόν διαμορφώθηκε στις -6,6 μονάδες, έναντι -8,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ο δείκτης οικονομικού κλίματος να ενισχυθεί στις 103,5 μονάδες, έναντι 102,6 μονάδων τον Ιανουάριο.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν πως η άνοδος για τον δείκτη οικονομικού κλίματος θα περιοριζόταν στις 102,8 μονάδες, ενώ υπήρξαν και εκτιμήσεις για πτώση του δείκτη στις 101,5 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά το κλίμα στον μεταποιητικό κλάδο ενισχύθηκε στις -6,1 μονάδες, έναντι -7 μονάδων τον Ιανουάριο του 2020 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις -7,2 μονάδες.
Όσον αφορά τον κλάδο υπηρεσιών, ο σχετικός δείκτης κατέγραψε οριακή άνοδο στις 11,2 μονάδες, έναντι 11 μονάδων προηγουμένως, την ίδια στιγμή που ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στον κλάδο του λιανικού εμπορίου υποχώρησε στις -0,2 μονάδες, έναντι -0,1 μονάδων τον Ιανουάριο.
Μεταξύ των κρατών της Ευρωζώνης, οι χώρες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο ήταν η Ολλανδία (+2 μονάδες), η Γαλλία (+1,9 μονάδες) και η Ισπανία (+1,2 μονάδες).
Η μηνιαία άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος ήταν μικρότερη στη Γερμανία, και συγκεκριμένα στις +0,6 μονάδες, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης της Ιταλίας παρέμεινε αμετάβλητος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης