Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ τα αποτελέσματα χρήσης 2019 των ΕΛΠΕ – Τι περιμένουν οι αναλυτές

tags :
Μετά το κλείσιμο του ΧΑ τα αποτελέσματα χρήσης 2019 των ΕΛΠΕ – Τι περιμένουν οι αναλυτές
Στο επίκεντρο το περιβάλλον διύλισης, η πώληση της ΔΕΠΑ και οι επιπτώσεις στη ζήτηση λόγω του ιού της Κίνας
Μετά το κλείσιμο της σημερινής (27/2) συνεδρίασης δημοσιεύουν αποτελέσματα για τη χρήση 2019 τα ΕΛΠΕ.
Σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις του πρακτορείου Bloomberg, τα EBITDA για το τέταρτο τρίμηνο αναμένονται στα 111,25 εκατ. ευρώ ενώ για το σύνολο της χρήσης 585 εκατ. ευρώ.
Η Optima Bank περιμένει στο τέταρτο τρίμηνο προσαρμοσμένα EBITDA (χωρίς την επίδραση των αποθεμάτων) 100 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 36% και καθαρά κέρδη 15 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 74%.
Στο σύνολο της χρήσης περιμένει EBITDA 554 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 174 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 41%.
Η Beta περιμένει στο σύνολο της χρήσης EBITDA 550 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 174,4 εκατ. ευρώ.
Μαζί με την επίδραση των αποθεμάτων περιμένει EBITDA 5701 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 190 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 11,6%.
Το συνολικό μέρισμα εκτιμά πως θα διαμορφωθεί στα 0,50 ευρώ ενώ σημειώνεται πως έχει δοθεί προμέρισμα 0,25 ευρώ ανά μετοχή.
Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η μετοχή διαπραγματεύεται με EV/EBITDA 6,3 φορές αλλά σημειώνει πως οι επιπτώσεις του ιού της Κίνας αναμένεται να επηρεάσουν τη ζήτηση στο πρώτο εξάμηνο και γι΄αυτό θα προχωρήσει σε μείωση των εκτιμήσεών της λόγω της διάρκειας του αδύναμου περιβάλλοντος.
Η διοίκηση της εταιρείας θα ενημερώσει τους αναλυτές σήμερα μετά το κλείσιμο μέσω τηλεδιάσκεψης με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις προοπτικές του περιβάλλοντος διύλισης και στην πώληση της ΔΕΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης