Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη - Στα πρόθυρα του χάους η Ελλάδα, εικόνες εμφυλίου - Ο πρωθυπουργός να αναλάβει την ευθύνη

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη - Στα πρόθυρα του χάους η Ελλάδα, εικόνες εμφυλίου - Ο πρωθυπουργός να αναλάβει την ευθύνη
Tην παραίτηση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ζήτησε ο Αλέξη Τσίπρας, ενώ επέρριψε την ευθύνη προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τα βίαια επεισόδια σε Χίο και Μυτιλήνη, καλώντας τον να αναλάβει την ευθύνη για την πρωτοφανή βία στα νησιά του βορείου Αιγαίου. 
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, προκειμένου να ξεκινήσει εθνικός διάλογος για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

«Σήμερα έχετε οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα του χάους, με τις ιδεοληπτικές εμμονές σας και τον αυταρχισμό σας.
Παράγετε περισσότερη ανασφάλεια και φόβο από όσο ο μέσος Έλληνας μπορεί να καταναλώσει», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μπάχαλο, χάος και σκηνές εμφυλιοπολεμικής σύρραξης στα νησιά του βορείου Αιγαίου.
«Ο κ. Μητσοτάκης είχε καταθέσει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τρείς επίκαιρες ερωτήσεις για τη δημόσια ασφάλεια.
Έχετε μετατρέψει την χώρα σε Φαρ Ουέστ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε πως «γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανούς έντασης και ανεξέλεγκτης βίας.
 Είστε με τα καλά σας; Τι κάνετε;
Ποιος έχει την ευθύνη για αυτήν την εικόνα του εμφύλιου διχασμού;
Ποιος έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να υβρίζουν τους κατοίκους των νησιών;
Θα αναλάβετε την ευθύνη;
Νομίζετε ότι με τη βία και τον αυταρχισμό ότι μπορείτε να λύσετε προβλήματα;
Θα δώσετε εξηγήσεις για αυτά;
Δεν τολμά να έρθει στη Βουλή ο πρωθυπουργός και να δώσει απαντήσεις».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Χρυσοχοϊδης «θα έχει την ευθιξία να υποβάλλει την παραίτηση του για αυτό το μπάχαλο».
«Ο Μητσοτάκης έχει την ευθύνη για αυτό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα.
Με την ανικανότητα και την αλαζονεία του έχει διχάσει τον ελληνικό λαό για το μεταναστευτικό», τόνισε.

Όπως κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ύστερα από παλινωδίες επτά μηνών στο μεταναστευτικό, η κυβέρνηση θυσιάζει τα νησιά και έναν περιφερειάρχ, για τους υπόλοιπους 11 που έχουν εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία.

Στρατηγικός σχεδιασμός, η απαξίωση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης

Περνώντας στο θέμα της σημερινής συζήτησης, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, άσκησε σκληρή κριτική στον αρμόδιο υπουργό κατηγορώντας τον ότι "παραπλάνησε" τούς συνταξιούχους, υποσχόμενος αυξήσεις, ενώ τελικά εφαρμόζει «μνημονιακές πολιτικές μετά το τέλος των μνημονίων» χωρίς καμία έξωθεν πίεση, αυτήν τη φορά.
«Η πολιτική σας είναι ο σκληρός πυρήνας του νεοφιλελευθερισμού», είπε και αναφέρθηκε σε επιμέρους στοιχεία του νομοσχεδίου που θα επιφέρουν μειώσεις σε χαμηλοσυνταξιούχους, συμπεριλαμβανομένης της «κατάργησης της 13ης σύνταξης» και αυξήσεις «μονάχα στους λίγους που βγαίνουν στη σύνταξη με μέσο μισθό 3.500 ευρώ».
«Για πρώτη φορά στην νεότερη ελληνική ιστορία, υπό κανονικές συνθήκες και χωρίς τη πίεση καμίας τρόικα, χωρίς κανένα δημοσιονομικό κίνδυνο εκτροχιασμού, κόβετε συντάξεις.
Όλες τις προηγούμενες είχατε δικαιολογία, σήμερα αποτελεί επιλογή», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «κόβει συντάξεις χωρίς μνημόνια, αλλά από ιδεολογία».
Αναφερόμενος στις ασφαλιστικές εισφορές, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα κοινωνικά "άδικο" σύστημα καθώς «αυτός που λόγω εισοδήματος πλήρωνε τις χαμηλότερες εισφορές θα πληρώσει παραπάνω και θα βρεθεί να πληρώνει τα ίδια με αυτόν που έχει πολλαπλάσια εισοδήματα». «Διαγράφετε κάθε έννοια δικαιοσύνης και αναδιανεμητικότητας και την έκπτωση στους λίγους και πλουσιότερους την πληρώνουν οι πολλοί φτωχότεροι» υπογράμμισε, κάνοντας λόγο και για «διεύρυνση ανισοτήτων».
«Σε αυτό το νομοσχέδιο ευνοούνται τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα. Οι άλλοι, με τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, εξαπατημένοι και παραπλανημένοι, χάνουν», είπε συνοψίζοντας, ενώ υποστήριξε ότι «η απαξίωση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης είναι στρατηγικός σχεδιασμός» που «ωφελεί τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες».
Εξάλλου, ο τέως πρωθυπουργός σημείωσε ότι πέρυσι τέτοιο καιρό η ΝΔ μιλούσε «για 4ο μνημόνιο, τη στιγμή που η Βουλή ψήφιζε για πρώτη φορά μέτρα επεκτατικά και αποκατάστασης των αδικιών», και επισήμανε ότι ακόμα και να υπήρχε αυτή η πρόθεση σε κάποια "διεστραμμένα μυαλά" των δανειστών, το σίγουρο είναι ότι θα εμπεριείχε «αυτήν τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση».
Κλείνοντας, ο Αλ. Τσίπρας είπε πως παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που κυβερνά η ΝΔ, αποδεικνύεται «λίγη για τη χώρα και για τους πολίτες της», «για τις μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μετά την έξοδο από τη 10ετή κρίση».
Ως εκ τούτου, τόνισε, ότι «απέναντι σε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, όχι για να κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αλλά για να δώσει λύσεις και διέξοδο στα μεγάλα αδιέξοδα στα οποία οδηγείτε τη χώρα». «Διέξοδο προοδευτικό και δημοκρατικό για τον τόπο και το λαό», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης