Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εάν η Fed δεν μειώσει τα επιτόκια από μόνη της, η αγορά θα την αναγκάσει να το κάνει

tags :
Εάν η Fed δεν μειώσει τα επιτόκια από μόνη της, η αγορά θα την αναγκάσει να το κάνει
Οι επενδυτές  αποφάσισαν να αλλάξουν τακτική και αντί να ζητούν ευγενικά ένα καλό σχέδιο διάσωσης από την Fed, αποφάσισαν την αναγκάσουν να προχωρήσει σε ένα αποτελεσματικό σχέδιο διάσωσης.
Με την Chritsine Lagarde να «ανατινάζει» τις ελπίδες της αγοράς για μια συντονισμένη μείωση των επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες, οι επενδυτές  αποφάσισαν να αλλάξουν τακτική και αντί να ζητούν ευγενικά ένα καλό σχέδιο διάσωσης από την Fed, αποφάσισαν την αναγκάσουν να προχωρήσει σε ένα αποτελεσματικό σχέδιο διάσωσης.
Οι χρηματαγορές αρχίζουν να τιμολογούν την πιθανή μείωση των επιτοκίων κατά τη συνάντηση της Fed τον Μάρτιο του 2019 με τις πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων να μειώνεται μόλις στο 1,415% (περίπου 60% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάρτιο).



Ωστόσο οι επιθετικοί επενδυτές δικαιωμάτων προαίρεσης ευρώ-δολαρίων έχουν αρχίσει να αντισταθμίζουν για περισσότερο από 25 μονάδες  βάσης μείωσης των επιτοκίων κατά τη συνάντηση της Fed στις 17-18 Μαρτίου.



Μερικοί στοιχηματίζουν  ότι θα λάβουν χώρα έως και 5 περικοπές των επιτοκίων μέχρι τα μέσα 2020ς, γεγονός που θα στείλει τα επιτόκια οριακά πάνω από το 0%.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, «ένα από τα μεγαλύτερα option ευρω-δολαρίoυ προεξοφλεί σε συνολικά μειώσεις των επιτοκίων κατά 125 μονάδες βάσης στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Ιουνίου 2020, τα οποία επί του παρόντος προεξοφλούν μειώσεις επιτοκίων κατά 55 μονάδες βάσης».
Εν τω μεταξύ, το τρίμηνο USD Libor μειώθηκε κατά 11,6 μονάδες βάσης σε 1,58038% και από 1.61325%...



..μόλις οριακά πάνω από το σημερινό 1,58% Fed funds rate.
Εν ολίγοις, αν η Fed δεν συμφωνήσει να μειώσει τα επιτόκια μόνη της, η αγορά θα την αναγκάσει να το κάνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης