Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χάρης Καρώνης: Σε έξι μήνες θα έχουμε την απόφαση για την Praxia bank από τον SSM

tags :
Χάρης Καρώνης: Σε έξι μήνες θα έχουμε την απόφαση για την Praxia bank από τον SSM
Οι δυσάρεστες εμπειρίες του για την έκδοση ΑΦΜ σε Γαλλία και Γερμανία
Αναμένουμε την απόφαση του SSM και της Τράπεζας της Ελλάδος για τη δεσμευτική προσφορά που καταθέσαμε για την απόκτηση της Praxia Bank είπε ο κ. Χάρης Καρώνης και ιδρυτής της Viva μιλώντας στο Μουσείο Νομισμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος για το μέλλον των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Έκανε αναφορές ότι η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει πολλά σημερινά πράγματα ακόμη και τη σημερινή μορφή των ΑΤΜs, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τα δικά τους σχέδια, επισημαίνοντας, ότι περιμένει την απόφαση των αρμοδίων για την Praxia Bank, προσδιορίζοντας ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο σε έξι μήνες.
Ο κ Χάρης Καρώνης αναγνώρισε ότι τα Capital Controls έφεραν ένα καλό αλλά θα ήταν προτιμότερο να τα είχαμε αποφύγει, αλλά αφού εφαρμόστηκαν έθεσαν σε τροχιά ανάπτυξης τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Τόνισε ότι η τεχνολογία έχει σκοπό έχει να διευκολύνει τους πελάτες των τραπεζών που σήμερα προσέρχονται σε φυσικό κατάστημα για μία εργασία.
Ανέφερε ως παράδειγμα ότι στο μέλλον η χορήγηση ενός δανείου θα γίνεται με βάση το προφίλ, του δανειολήπτη και όλη η διαδικασία θα γίνεται μέσα από έναν αλγόριθμο ενώ σήμερα η διαδικασία αποτελεί μία επίπονη εργασία υπαλλήλων όπως και των επιτροπών για να δοθεί  μία έγκριση.  
Σήμερα η Viva Wallet διαθέτει 14 φυσικά καταστήματα και μέχρι τα τέλη του 2020 ο αριθμός τους θα έχει ανέλθει σε 20, διαθέτοντας παρουσία σε πολλές χώρες του κόσμου.
Ο κ Χάρης Καρώνης έγινε πιο ουσιαστικός  όταν περιέγραψε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες για την έκδοση ενός ΑΦΜ όταν στην Ελλάδα έχει γίνει εύκολη υπόθεση  ενώ στη Γαλλία και τη Γερμανία απαιτούνται εννέα μήνες για την έκδοση του και σε κάποιες άλλες χώρες ο χρόνος αναμονής ξεπερνά τους 18 μήνες.
Δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα ή η καθυστέρηση έκδοσης ΑΦΜ ήταν σε συνάρτηση με τη δική του δραστηριότητα.
Στη Γαλλία οι εκπλήξεις για τον κ. Χάρη Καρώνη  δεν σταμάτησαν στο ΑΦΜ αλλά με την πρόσληψη έξι Γάλλων εργαζόμενων που προχώρησαν άμεσα στη σύσταση σωματείου εργαζόμενων αποφασίζοντας το δικαίωμα για επιπλέον άδεια 5 ημερών το χρόνο που θα κάλυπταν τις υπερωρίες.    
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingews.gr  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης