Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά άνω του ενός έτους παραμένει το πετρέλαιο λόγω κορωνοϊού - «Βουτιά» -3,2% για το Brent, στα 50,52δολ. ανά βαρέλι

Σε χαμηλά άνω του ενός έτους παραμένει το πετρέλαιο λόγω κορωνοϊού - «Βουτιά» -3,2% για το Brent, στα 50,52δολ. ανά βαρέλι
Το αμερικανικό αργό καταγράφει σημαντικές απώλειες της τάξεως του -5% στα 44,76 δολ. ανά βαρέλι
Νέες πιέσεις δέχθηκε σήμερα Παρασκευή (28/2) το πετρέλαιο, παραμένοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκατεσσάρων μηνών, καθώς η έξαρση του COVID-19 εντείνει τις ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση.
Το αργό τύπου WTI παράδοσης Απριλίου υποχώρησε σχεδόν 5% και έκλεισε στα 44,76 δολάρια το βαρέλι, διευρύνοντας την εβδομαδιαία πτώση του στο 16%, που είναι η χειρότερη επίδοσή του από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.
Για την εβδομάδα η απώλειες του συμβολαίου ξεπέρασαν το 13%.
Αντίστοιχη η εικόνα και για το συμβόλαιο Απριλίου για το πετρέλαιο τύπου Brent, που υποχώρησε κατά ή 3,2% και τερμάτισε τη συνεδρίαση στα 50,52 δολάρια το βαρέλι, γράφοντας απώλειες σχεδόν 14% σε διάστημα εβδομάδα, που είναι η μεγαλύτερη πτώση του από τις 15 Ιανουαρίου 2016.
Σε επίπεδο μήνα η πτώση του Brent διαμορφώθηκε επίσης στο 13%.
«Το σενάριο μίας τιμής του Brent κάτω από τα 50 δολάρια θα είναι εφιαλτικό για τον ΟΠΕΚ και μπορεί να προκαλέσει ένα είδος απάντησης το Σαββατοκύριακο, εάν η τιμή του Brent παραμείνει απόψε κάτω από αυτό το επίπεδο», επεσήαμε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της OANDA, Jeffrey Halley.
Οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, και οι οποίες έχουν μειώσει την παραγωγή τους κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως προκειμένου να ισορροπήσουν την αγορά ενέργειας, αναμένεται να συναντηθούν στη Βιέννη την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον της συμφωνίας.
«Θεωρούμε ότι η μείωση της παραγωγής κατά τουλάχιστον 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως το δεύτερο τρίμηνο είναι απαραίτητη προκειμένου να μετριαστεί η αύξηση των αποθεμάτων, και ομολογούμε ότι υποτιμήσαμε την καταστροφή της ζήτησης τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε ο αναλυτής της Jefferies, Jason Gammel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης