Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Νέα σημαντική υποχώρηση αναμένουν οι αναλυτές – Στο κλείσιμο η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI

tags :
ΧΑ: Νέα σημαντική υποχώρηση αναμένουν οι αναλυτές – Στο κλείσιμο η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν συνέχιση της μεγάλης υποχώρησης και αυτή η πίεση θα φτάσει και στις ελληνικές μετοχές
Νέες απώλειες αναμένονται σήμερα για τις ελληνικές μετοχές λόγω των διεθνών πιέσεων και των σημαντικών απωλειών που καταγράφουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα.
Επιπλέον οι αναλυτές περιμένουν αυξημένη μεταβλητότητα λόγω και της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI που θα λάβει χώρα στο κλείσιμο της συνεδρίασης.
Υπενθυμίζεται πως δεν υπάρχουν αλλαγές για τις ελληνικές μετοχές και στον MSCI Greece Standard, περιλαμβάνονται οι μετοχές των Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Τιτάν και Motor Oil.
Σημειώνεται πως χθες ανακοίνωσαν αποτελέσματα τα ΕΛΠΕ με το τελικό μέρισμα να είναι στα 0,25 ευρώ και το συνολικό στα 0,50 ευρώ που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 7,6%.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα σήμερα λόγω αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI και συνέχιση της πίεσης λόγω των διεθνών απωλειών.

Eurobank Equities
Με τις διεθνείς μετοχές να ετοιμάζονται για νέες σημαντικές απώλειες σήμερα, λόγω της έντασης των ανησυχιών για την εξάπλωση του ιού, περιμένουμε η εγχώρια αγορά να παραμείνει υπό πίεση.

Beta
Ένα μαχαίρι πέφτει. Οι βίαιες πωλήσεις στις ξένες αγορά παραπέμπουν σε πτωτικό ξεκίνημα.
Η εγχώρια αγορά βραχυπρόθεσμα είναι σε εξαιρετικά υπερπουλημένα επίπεδα και οι αποτιμήσεις δείχνουν αρκετά φθηνές αλλά όχι συντετριμμένες.
Σημειώνεται πως στη λήξη της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI.

Γ.Κ.
www.bankignews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης