Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκκληση Κικίλια για προστασία των ευπαθών ομάδων από τον κορωνοϊό, στα 4 τα κρούσματα - Αναβάλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό

Έκκληση Κικίλια για προστασία των ευπαθών ομάδων από τον κορωνοϊό, στα 4 τα κρούσματα - Αναβάλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό
Το τέταρτο κρούσμα αφορά Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας
(upd) Έκκληση για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού εν μέσω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.
Ο υπουργός Υγείας απευθύνθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση και σωστή πληροφόρηση.
Ο νέος ιός επηρεάζει τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα σε προχωρημένη ηλικία και γι' αυτό είναι αναγκαία η προστασία όλων μας προς αυτούς τους συμπολίτες μας, τόνισε ο κ. Κικίλιας.
Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής για όλη την κοινότητα, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες: «Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, αποφυγή επαφής των χεριών με μάτια, στόμα και μύτη, αποφυγή επαφών με άτομα που έχουν έστω και ήπια συμπτώματα κοινού κρυολογήματος και εμπιστοσύνη στους ειδικούς».

Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό

Την αναστολή όλων των εκδρομών που είχαν προγραμματίσει σχολεία της χώρας για το εξωτερικό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, και δικαιολόγησε αυτήν την απόφαση λέγοντας ότι «είναι πολύ δύσκολο να ιχνηλατήσουμε τις επαφές των μαθητών στο εξωτερικό».
Μάλιστα, μίλησε για την επίπονη και δύσκολη, όπως είπε χαρακτηριστικά, διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών που είχαν τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα.
Επίσης, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης μέχρι στιγμής και από τον έλεγχο που έχει πραγματοποιηθεί δεν έχουν επιβεβαιωθεί νέα κρούσματα ανάμεσα σε αυτούς με τους οποίους ήρθαν σε επαφή όσοι έχουν ήδη προσβληθεί από τον ιό.
Όπως εξήγησε, δεν κρίνεται απαραίτητη η αναστολή κοινωνικών εκδηλώσεων και συναθροίσεων, ενώ καθαρά επιδημιολογικοί λόγοι επέβαλαν την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων καθώς, όπως έκρινε η επιτροπή, «η συνάθροιση χιλιάδων ανθρώπων θα ευνοούσε σημαντικά τους παράγοντες μετάδοσης του κοροναϊού με διασπορά σε όλη την επικράτεια».
«Η επιδημία εμφανίζεται όλο και σε περισσότερες χώρες και ο κόσμος ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι υπάρχουν κρούσματα σε περιοχές όπου δεν υπάρχει σαφής πηγή προέλευσης του ιού.

Τέσσερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι τέσσερα, δύο στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα και για τα υπόλοιπα κρούσματα που βρίσκονται υπό εξέταση.
Μέχρι στιγμής 80 δείγματα στη Θεσσαλονίκη και 31 στην Αθήνα, κρίθηκαν αρνητικά στον ιό.
Το τέταρτο κρούσμα αφορά Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.
Παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. "Αττικόν", το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς.
Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Σε καραντίνα νεαρός στρατιώτης με ύποπτα συμπτώματα στη Ρόδο

Στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύεται στρατιώτης που υπηρετεί σε μονάδα της Ρόδου καθώς παρουσίασε πυρετό και άλλα συμπτώματα γρίπης.
Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, η μεταφορά του κρίθηκε αναγκαία από τις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές καθώς ο συγκεκριμένος στρατιώτης είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για προληπτική διαδικασία “καραντίνας” στην οποία έχει τεθεί το συγκεκριμένο άτομο.
Δείγματα για αιματολογικές εξετάσεις έχουν ληφθεί και θα αποσταλούν στο αρμόδιο τμήμα του Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει προσβληθεί από κορωνοϊό ή όχι.
Επιτελικός γιατρός της Ρόδου, που έχει εικόνα για το συγκεκριμένο περιστατικό, ανέφερε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, δεδομένου ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την συγκεκριμένη περίπτωση.
Τα αποτελέσματα από την εξέταση θα γίνουν γνωστά στους αρμόδιους γιατρούς του στρατιωτικού νοσοκομείου το αργότερο μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Την ίδια ώρα αυξάνονται τα κλειστά σχολεία στην Αττική, σύμφωνα με απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η 36χρονη είναι καθηγήτρια η οποία έκανε ιδιαίτερα μαθήματα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, 28/2, τα παρακάτω σχολεία:
4ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου
4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου
11ο Λύκειο Περιστερίου
1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών
1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
1ο ΓΕΛ Γλυφάδας
19ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου
5ο Δημοτικό Περιστερίου

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έκλεισαν τρία ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας, καθώς τα παιδιά της 40χρονης που βρέθηκε χθες θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο «Αττικόν», φοιτά στο Κολλέγιο Αθηνών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για τα σχολεία:
1) Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών
2) Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού
3) Nηπιαγωγείο "I. M. KAPPAΣ"

Οι περίπου 100 μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών, οι οποίοι βρίσκονται σε εκδρομή στο Λονδίνο μαζί με την κόρη της 40χρονης, που διαγνώστηκε με κορωνοϊό, θα επιστρέψουν με ναυλωμένη πτήση στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
H κόρη της 40χρονης και άλλοι δύο μαθητές θα παραμείνουν για τρεις ημέρες στο Λονδίνο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αρνητικά 80 δείγματα στη Θεσσαλονίκη, 31 δείγματα στην Αθήνα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, από τις 26 Φεβρουαρίου έως και χθες το βράδυ, 27 Φεβρουαρίου, ελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη 80 δείγματα προς εξέταση για τον κορωνοϊό.
Τα δείγματα εξετάστηκαν από το Εργαστήριο του ΑΠΘ και ήταν όλα αρνητικά.
Στην Αθήνα, συγκεντρώθηκαν 31 δείγματα, που εξετάστηκαν για κορωνοϊό στο Ινστιτούτο Παστέρ και το Εργαστήριο του ΕΚΠΑ, τα οποία, επίσης, ήταν αρνητικά.
Υπενθυμίζεται, ότι μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τέσσερα θετικά στον ιό δείγματα και αφορούν μία 38χρονη στη Θεσσαλονίκη, το παιδί της και άλλες δυό γυναίκες, ηλικίας 40 και 36 ετών στη Αθηνα.
Όλοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς, ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και «Αττικόν» στην Αθήνα και είναι σε καλή γενική κατάσταση.
Και οι τρεις γυναίκες είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στη Βόρεια Ιταλία.

Ύποπτο κρούσμα στην Ηγουμενίτσα

Ένα ύποπτο κρούσμα παρέλαβε το ΕΚΑΒ από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το πρωί της Παρασκευής.
Πρόκειται για γυναίκα η οποία έφτασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 8 το πρωί, με το πλοίο Cruise Olympia προερχόμενο από το λιμάνι της Ανκόνα της Ιταλίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thespro.gr, η γυναίκα κάλεσε το ΕΚΑΒ και δήλωσε ότι είναι άρρωστη και πως θέλει να εξεταστεί.
Στο σημείο έφτασε πλήρωμα του ΕΚΑΒ, με τις ειδικές στολές και παρέλαβε την γυναίκα, τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και αυτή την ώρα μεταφέρεται στο νοσοκομείο αναφοράς για την Ήπειρο που είναι το Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων.

Ύποπτο κρούσμα στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα

Σήμερα (28/2/2020) το πρωί σήμανε συναγερμός στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα, καθώς μια εργαζόμενη η οποία είχε ταξιδέψει στην Ιταλία εμφάνισε υπόπτα συμπτώματα.
Οι αρχές σφράγισαν άμεσα στα εξωτερικά ιατρεία και εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο.
Ωστόσο, αφού η ασθενής εξιστόρησε το ιστορικό του ταξιδιού της, ο ΕΟΔΥ έκρινε πως δεν ήταν ύποπτο ως κρούσμα κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να λήξει και ο συναγερμός.
Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα δεν είχε επικοινωνήσει νωρίτερα με τον ΕΟΔΥ και εμφανίστηκε στα ιατρεία του νοσοκομείου λέγοντας ότι έχει δύσπνοια, πόνους και πυρετό.

Το χρονικό των κρουσμάτων

Εν τω μεταξύ, αρνητικά βγήκαν τέσσερα βραδινά δείγματα από παιδιά, τα οποία σχετίζονταν με το νοσηλευόμενο παιδί στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.
Το δεύτερο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε χθες, αφορά το παιδί της 38χρονης που νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.
Το σχολείο του παιδιού στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες.
Να σημειωθεί ότι δεν ειχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία.
Το παιδί της 38χρονης δεν παρακολούθησε κανονικά τα μαθήματά του στο σχολείο τη Δευτέρα, ωστόσο την Τρίτη συμμετείχε σε σχολική εκδρομή.
Την Τετάρτη δεν πήγε, ενώ σήμερα το σχολείο παρέμεινε κλειστό για προληπτικούς λόγους.
Το τρίτο κρούσμα αφορά 40χρονη Ελληνίδα, υπάλληλο της Τρ. Πειραιώς, η οποία διαγνώστηκε με κορωναϊό και η οποία είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία και νοσηλεύεται στον Αττικόν.
Η γυναίκα επισκέφθηκε πρώτα ιδιωτικό θεραπευτήριο και από εκεί την παρέπεμψαν στο Αττικόν που είναι και νοσοκομείο αναφοράς.
Οι αρχές θα ιχνηλατίσουν τις επαφές της, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά περαιτέρω στοιχεία για την ταυτότητά της.
Σε εκδρομή μαζί με περίπου εκατό συμμαθητές της από το Κολλέγιο Αθηνών στο Λονδίνο βρίσκεται η κόρη της 40χρονης τραπεζικού.
Το κορίτσι είχε ταξιδεύσει με τη μητέρα του στο Μιλάνο, επέστρεψε και τώρα παίρνει μέρος στην εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου του.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η κοπέλα θα ελεγχθεί στο Λονδίνο και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα αποφασισθεί αν θα επιστρέψουν ή όχι από τη βρετανική πρωτεύουσα.
Στο ίδιο σχολείο φοιτά και το μικρότερο παιδί της οικογένειας.
Κλειστό θα παραμείνει σήμερα (28/2) το Κολλέγιο Αθηνών με απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας, μετά τη διάγνωση μητέρας μαθητών του σχολείου ως το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πάντως, και άλλοι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών είχαν ταξιδεύσει με τους γονείς τους στο Μιλάνο καθώς το πανεπιστήμιο Μποκόνιν είχε open day.
Σημειώνεται ότι το Κολλέγιο κατά πάσα πιθανότητα γι' αυτό το λόγο ήδη από την Τρίτη  (25/2) είχε στείλει μήνυμα προς όλους τους γονείς με οδηγίες πρόληψης για τον κορωνοϊό.
Στο νοσοκομείο Αττικόν, που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊο πήρε οδηγίες να μεταβεί το απόγευμα ασθενής.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για φίλη της 40χρονης που έχει διαγνωσθεί ως το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα και πρώτο στην Αθήνα.
Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε ταξιδεύσει με την 40χρονη στην Ιταλία και σύμφωνα με πληροφορίες την συνόδευε το πρωί στο νοσοκομείο μαζί με τον σύζυγο της 40χρονης και ένα ακόμη άτομο.
Ελέγχθηκαν και οι τέσσερις. Θετικό βγήκε το δείγμα της 40χρονης και αρνητικά τα άλλα τρία.
Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους και για μεγαλύτερη ασφάλεια συνεστήθη από τον ΕΟΔΥ στην συνταξιδιώτισσα της γυναίκας να μεταβεί στο Αττικόν για περαιτέρω έλεγχο.
 Υπενθυμίζεται ότι προχθες, Τετάρτη, ανακοινώθηκε πως η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό μετά την επιστροφή της αεροπορικώς από το Μιλάνο της Ιταλίας, το βράδυ της Κυριακής.
Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.
Όπως διευκρινίστηκε, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Ψυχραιμία συνιστά ο Μητσοτάκης

Ψυχραιμία και όχι πανικό συνέστησε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, στη «σκιά» των τελευταίων πληροφοριών που κάνουν λόγο για τρία κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να ακολουθούνται οι οδηγίες των γιατρών και των ειδικών.
«Να ακολουθούμε όλοι τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών.
Παράλληλα, θα συνεχίσουμε την καμπάνια ενημέρωσης.
Να επισημάνω τη σημασία της προσωπικής ευθύνης όλων μας και σε επίπεδο προσωπικής υγιεινής όσο και σε επίπεδο συμπεριφοράς» φέρεται να είπε ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «σε περίπτωση που κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι εντολές του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ».
«Ο πιο μεγάλος αντίπαλος σε αυτή την περίπτωση είναι πάντα ο πανικός» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Υπάλληλος της Τρ. Πειραιώς διαγνώστηκε με κορωνοϊό

H Tράπεζα Πειραιώς ενημερώθηκε σήμερα (27/2) από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ότι ένας εργαζόμενός της στο κτήριο Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με τον ιό COVID-19.
Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.
Εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο, συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:
-απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020
-εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες.
-εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα
-εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. www.eody.gov.gr.
Η Τράπεζα Πειραιώς δρα με σταθερό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων της, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου επιχειρηματικής λειτουργικής συνέχειας, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Υπάρχουν φάρμακα διαβεβαιώνουν οι φαρμακοβιομήχανοι - Τι συμβαίνει με τις μάσκες

Τη διαβεβαίωση των εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας για την επάρκεια των κατάλληλων φαρμάκων στην ελληνική αγορά για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, έλαβε ο υπουργός Υγείας.
Όπως δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας μετά από σύσκεψη με τους εκπροσώπους και αντιπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας, "σε συνέχεια των δηλώσεων του πρωθυπουργού της χώρας και προέδρου της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, το μεσημέρι στο Υπουργικό Συμβούλιο, κάλεσα σήμερα εκτάκτως τους εκπροσώπους και αντιπροσώπους των φαρμακοβιομηχανιών, οι οποίοι με διαβεβαίωσαν για την επάρκεια των φαρμάκων στην ελληνική αγορά".
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων (ΠΕΦ) Θεόδωρος Τρύφων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) Ολύμπιος Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του Pharma Innovation Forum (PIF) Μάκης Παπαταξιάρχης και ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ) Κώστας Παναγούλιας.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Ο. Παπαδημητρίου δήλωσε: "Η βιομηχανία του φαρμάκου έχει σταθεί όλα αυτά τα χρόνια με υψηλό αίσθημα ευθύνης στο πλευρό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του Έλληνα ασθενή. Αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στην παρούσα φάση.
Η τροφοδοσία της αγοράς συνεχίζεται κανονικά".
Από την πλευρά του, ο Μ . Παπαταξιάρχης είπε πως "στις ειδικές συνθήκες που ζούμε, οι οποίες είναι εν εξελίξει, θα εγγυηθούμε την απρόσκοπτη τροφοδοσία της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς, όσον αφορά στα φάρμακα για τον Έλληνα ασθενή και πάνω απ' όλα για τον Έλληνα πολίτη".
Όσον αφορά την επάρκεια αναλώσιμων υλικών, δεν τίθεται θέμα διαβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου Υγείας, παρότι παραδέχονται ότι η Κίνα που παράγει μεγάλο μέρος από νοσοκομειακές μάσκες έχει σταματήσει να εξάγει, αλλά αυτό, όπως εξηγούν, είναι ένα διεθνές φαινόμενο. Όπως αναφέρουν, υπάρχει ένα εργοστάσιο στην Βόρεια Ελλάδα που παράγει τέτοιες μάσκες και έχει ήδη ενημερωθεί να μην κάνει καμία εξαγωγή αλλά να κρατήσει και διαθέσει εφόσον χρειαστεί την παραγωγή του αποκλειστικά στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης