Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (BoE): Ο κορωνοϊός θα επηρεάσει την ανάπτυξη στη Βρετανία - Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι

Carney (BoE): Ο κορωνοϊός θα επηρεάσει την ανάπτυξη στη Βρετανία - Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας τόνισε ότι είναι σημαντικό «να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος»
Τη θέση ότι η έξαρση του κορωνοϊού ενδέχεται να επηρεάσει την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας διατύπωσε σήμερα (28/2) ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, λόγω αναταραχών στις αλυσίδες εφοδιασμού και τον τουρισμό της χώρας.
Ειδικότερα, μέσω συνέντευξής του στο Sky News, ο κ. Carney δήλωσε ότι «η Βρετανία θα πρέπει να προετοιμαστεί για μία υποβάθμιση της οικονομικής ανάπτυξης, καθώς ο αντίκτυπος από την έξαρση του κορωνοϊού αυξάνεται», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στη μείωσης της συνολικής δραστηριότητας.
«Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει ήδη εντοπίσει μία πτώση στη δραστηριότητα η οποία μπορεί να υποδηλώνει υποβάθμιση, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε πόσο άσχημα θα επηρεαστεί η Βρετανία», επεσήμανε ο επικεφαλής της BoE, διευκρινίζοντας ότι «οι αλυσίδες εφοδιασμού έχουν καταγράψει σύσφιγξη, γεγονός που αποτελεί μειωμένη δραστηριότητα».
«Ο τουρισμός έχει υποχωρήσει, όπως μπορεί να δει κανείς στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, γεγονός που επίσης αποτελεί μειωμένη δραστηριότητα», υπογράμμισε ο κ. Carney, ενώ πρόσθεσε ότι «αναμένουμε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι μικρότερη απ' ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, και αυτό θα έχει αντίκτυπο στο Ηνωμένο Βασίλειο».
αράλληλα, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας δήλωσε ότι «δεδομένης της ταχέως αναπτυσσόμενης κατάστασης, η BoE παρακολουθεί διαρκώς τις βρετανικές τράπεζας, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα παραμείνουν σε καλή κατάσταση και ότι ο COVID-19 δε θα προκαλέσει μία οικονομική κρίση».
«Το πιο σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος και είμαστε σίγουρ για αυτό», τόνισε ο κ. Carney, ο οποίος επανέλαβε ότι «είναι ακόμα πολύ νωρίς να πούμε τι σημαίνει αυτό για το Ηνωμένο Βασίλειο και πιο είναι το μέγεθος της κατάστασης».
Αναφερόμενος στο Brexit, ο κ. Carney επεσήμανε ότι «είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν θα υπάρξει κάποιο πλήγμα στην οικονομία», εκτιμώντας ότι «η οικονομία θα βρεθεί σε μία περίοδο αναδιοργάνωσης, η οποία θα έχει αντίκτυπο για ένα χρονικό διάστημα».
«Τα τελευταία χρόνια η αβεβαιότητα σχετικά με αυτές τις σχέσεις έχει επηρεάσει τις επιχειρηματικές επενδύσεις, γεγονός που συνέβαλε στην πτώση της παραγωγικότητας», τόνισε ο επικεφαλής της BoE, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «μόλις έχουμε μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με αυτά τα ζητήματα, η διαδικασία αναδιοργάνωσης θα σταματήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης