Τελευταία Νέα
Οικονομία

Smith (Microsoft): Είναι μία καλή στιγμή να επενδύσουμε στην Ελλάδα – Η ψηφιακή τεχνολογία θα δώσει ώθηση στην οικονομία

Smith (Microsoft): Είναι μία καλή στιγμή να επενδύσουμε στην Ελλάδα – Η ψηφιακή τεχνολογία θα δώσει ώθηση στην οικονομία
Επισημαίνει πως η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να εκσυγχρονίσει τον κρατικό μηχανισμό και να συμβάλλει στην απόκτηση δεξιοτήτων για την επόμενη μέρα της οικονομίας
H Microsoft ήλθε για να επενδύσει στην Ελλάδα, τονίζει ο πρόεδρος του τεχνολογικού κολοσσού Brad Smith, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα και μεταξύ άλλων είχε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Πιστεύουμε ότι η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει μέρος αυτού που κινεί την ελληνική οικονομία προς τα εμπρός», σημειώνει ο Smith σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Επισημαίνει πως η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να εκσυγχρονίσει τον κρατικό μηχανισμό και να συμβάλλει στην απόκτηση δεξιοτήτων για την επόμενη μέρα της οικονομίας.
Παράλληλα συνέδεσε τις δυνατότητα που παρέχει η τεχνολογία για την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του πλανήτη.
«Με τον πρωθυπουργό εξετάσαμε νέους τρόπους για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και αναβάθμισης της εκπαίδευσης μέσα από καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές.
Σε αυτό το πλαίσιο συμφωνήσαμε να ξεκινήσει άμεσα συνεργασία ανάμεσα στη Microsoft και στο υπουργείο Πολιτισμού για να σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα για την Αρχαία Ολυμπία που θα είναι μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας ‘’ΑΙ for Cultural Heritage’’», σημειώνει ο Smith.
«Αυτή είναι μία καλή στιγμή για εμάς να επενδύσουμε, είναι μία καλή στιγμή για όλους να επενδύσουν», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Microsoft, ο οποίος εξαίρει το μεταρρυθμιστικό όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο όπως σημειώνει, διέκρινε κατά τη συνάντηση που είχαν στο Νταβός.
«Βλέπουμε αυτή την κυβέρνηση που έχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και εστιάζει στην προοπτική μίας πραγματικής επαναφοράς της οικονομίας, είναι μία καλή στιγμή για επενδύσεις και για αυτό τον λόγο είμαι εδώ», επισημαίνει.
Σε ό, τι αφορά την έξαρση του κορωνοϊού εκφράζει την ελπίδα ένα εμβόλιο να αναπτυχθεί γρήγορα εντός του 2020, παραδεχόμενος πάντως πως υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα.
«Ακολουθούμε την  εξέλιξη του ιού πολύ προσεκτικά, έχει κάποιες επιπτώσεις στην επιχείρησή μας όπως και στις άλλες εταιρείες τεχνολογίας.
Αλλάξαμε τις οικονομικές μας οδηγίες μόλις τις τελευταίες 12 ώρες», δηλώνει ο Smith και προσθέτει ότι αναθεωρούνται οι προβλέψεις που αφορούν την πώληση ηλεκτρονικών υπολογιστών λόγω των επιπτώσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού από την Κίνα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης