Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ch. Michel: Στηρίζουμε ενεργά την Ελλάδα για την προστασία των συνόρων της ΕΕ

Ch. Michel: Στηρίζουμε ενεργά την Ελλάδα για την προστασία των συνόρων της ΕΕ
Τηλεφωνική επικοινωνία του Charles Michel με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τούρκο πρόεδρο
Η ΕΕ δεσμεύεται ενεργά στη στήριξη της Ελλάδας και της Βουλγαρίας για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη διατήρηση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό, επισημαίνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, που είχε το Σάββατο (29/2/2020) τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος Michel βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Boyko Borisov προκειμένου να παρακολουθεί την κατάσταση στο μεταναστευτικό.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Συρία και την Τουρκία.
Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης με τον Τούρκο πρόεδρο, ο Michel εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των Τούρκων στρατιωτών και τη βαθιά του ανησυχία για τον ανείπωτο ανθρώπινο πόνο που προκαλούν οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στην Idlib.
O Βέλγος αξιωματούχος πηύθυνε έκκληση προς όλες τις πλευρές για αποκλιμάκωση και την εφαρμογή μιας σταθερής και διαρκούς εκεχειρίας, όπως και την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης, σε συμφωνία με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Κύρια προτεραιότητα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και η πρόσβαση στους πληθυσμούς που βρίσκονται σε ανάγκη και η ΕΕ είναι έτοιμη να ενισχύσει περαιτέρω τη στήριξή της.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης