Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pence: Θα υπάρξουν περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ - Ετοιμότητα για την επιδημία

Pence: Θα υπάρξουν περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ - Ετοιμότητα για την επιδημία
Το Σάββατο 29/2 οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν τον πρώτο θάνατο στο έδαφός τους από τον Covid-19
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence, που είχε αναλάβει τον συντονισμό στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, υπερασπίστηκε την Κυριακή 1/3 τους χειρισμούς της αμερικανικής κυβέρνησης στην κρίση και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι «έτοιμη» να αντιμετωπίσει την επιδημία.
Το Σάββατο 29/2 οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν τον πρώτο θάνατο στο έδαφός τους από τον Covid-19.
«Θα υπάρξουν περισσότερα κρούσματα. Αναμφίβολα» είπε ο Pence στο NBC News.
Όμως, «θα συγκεντρώσουμε τους καλύτερους ειδικούς και επιστημονικά μυαλά και θα εργαστούμε σε καθημερινή βάση για τον περιορισμό της νόσου, για τη φροντίδα των ασθενών. Είμαι πεπεισμένος για το γεγονός ότι είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε ότι θα το ξεπεράσουμε» υπογράμμισε.
«Εκτός των ζωνών όπου οι άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν ότι για τον μέσο Αμερικανό, ο κίνδυνος παραμένει χαμηλός» επισήμανε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος.
Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών, που απεβίωσε, αφού μολύνθηκε από τον νέο κορωναϊό στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, βρισκόταν σε ένα νοσοκομείο ή έναν οίκο ευγηρίας όπου εμφανίστηκε ο ιός.
«Βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη έρευνα στον οίκο ευγηρίας, στο νοσοκομείο (…) για να επιχειρήσουμε να καθορίσουμε πού ακριβώς εμφανίστηκε η ασθένεια και πώς μπόρεσε να διαδοθεί» ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Υγείας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης