Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η βαθιά κρίση στο λαθρομεταναστευτικό οδηγεί την ελληνική κυβέρνηση σε εθνικιστικές λύσεις, τύπου Salvini, Orban, Χρυσής Αυγής

Η βαθιά κρίση στο λαθρομεταναστευτικό οδηγεί την ελληνική κυβέρνηση σε εθνικιστικές λύσεις, τύπου Salvini, Orban, Χρυσής Αυγής
Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι η λαθρομετανάστευση αποτελεί ασσύμετρη απειλή για τα εθνικά συμφέροντα και αυτό είναι μια αλήθεια
Τελικώς οι εθνικιστές είχαν δίκιο για το λαθρομεταναστευτικό.
Όταν ο Salvini στην Ιταλία ως επικεφαλής της εθνικιστικής Lega εναντιώθηκε στην Ευρώπη για το λαθρομεταναστευτικό, η σημερινή Καγκελάριος A. Merkel μαζί με τον Γάλλο Macron επιχείρησαν να απομονώσουν τον ακραίο εθνικιστή.
Όταν ο Ούγγρος Orban πήρε σκληρά μέτρα ώστε να αντιμετωπίσει το λαθρομεταναστευτικό επικρίθηκε από το λαϊκό κόμμα – στο οποίο ανήκει η ΝΔ – ως ακραίος εθνικιστής.
Να θυμίσουμε ότι όλοι είχαν επικρίνει τον Orban μαζί και ο σημερινός έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην Ελλάδα ένα εθνικιστικό κόμμα, το αποκαλούν νεοναζιστικό, ακροδεξιό, φασιστικό η Χρυσή Αυγή είχε εισηγηθεί το κλείσιμο των συνόρων, είχε προτείνει σχέδιο ενεργοποίησης του στρατού στα σύνορα και σχέδιο για το πώς οι λαθρομετανάστες θα επιστρέψουν στις χώρες προέλευσης τους.
Τότε όλοι, ακόμη και αυτοί που επιχαίρουν την κυβέρνηση της ΝΔ για τα μέτρα που λαμβάνει – τα οποία είναι ορθά – είχαν κατηγορήσει τον Salvini ως εθνικιστή, τον Orban ως ακραίο και την Χρυσή Αυγή ως φασιστικό κόμμα.
Η αλήθεια όμως έρχεται να αποδείξει ότι μόνο με σκληρά μέτρα μπορεί να αντιμετωπιστεί η λαθρομετανάστευση όταν απέναντι στην Ελλάδα βρίσκεται μια χώρα η Τουρκία και ένας πολιτικός καιροσκόπος ο Erdogan ο οποίος απειλεί την Ευρώπη με τους μετανάστες.
Η στρατηγική της Τουρκίας που όντως αντιμετωπίζει τεράστια πρόβλημα με τους μετανάστες είναι ανήθικη ως προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Εάν η Τουρκία θέλει να προστατεύσει τα σύνορα της ας στα κλείσει ώστε να μην περνούν από το έδαφος λαθρομετανάστες.
Δεν μπορεί να τους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν ως μέτρο πίεσης στην Ευρώπη, δεν μπορεί οι μετανάστες να αποτελούν όπλο στην φαρέτρα των τούρκων.
Οι τούρκοι χρησιμοποιούν το μεταναστευτικό για να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην Ελλάδα ο σκοπός είναι η αποσταθεροποίηση της νησιωτικής Ελλάδος μέσω του λαθροαποικισμού.
Το σχέδιο ριζικής αλλαγής της ανθρωπογεωγραφίας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου είναι τουρκικής προέλευσης.
Ορθώς αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τον στρατό, την αστυνομία και συνολικά τις ένοπλες δυνάμεις ως μέσο αποτροπής των παράνομων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.
Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης είναι σαφώς προς την σωστή κατεύθυνση και επιδοκιμάζεται, είναι λύση εθνική.
Όμως πρέπει να πιστώσουμε ότι ο πατέρας αυτών των επιλογών είναι ο Salvini και ο Orban τους οποίους η ΕΕ αποκήρυξε αλλά στην πράξη υιοθετεί τις πολιτικές τους.
Λαθρομετανάστευση, ΜΚΟ, άσυλο αποτελούν μια παράνοια που η ελληνική κυβέρνηση κόντρα ακόμη και στην ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσει με εθνικά κριτήρια.
Η ενεργοποίηση του στρατού είναι ξεκάθαρα θετικό μέτρο για την εθνική ακεραιότητα της Ελλάδος.
Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι η λαθρομετανάστευση αποτελεί ασσύμετρη απειλή για τα εθνικά συμφέροντα και αυτό είναι μια αλήθεια.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης