Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σε χαμηλά τεσσάρων ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο 2020, στις 47,8 μονάδες ο PMI

Ιαπωνία: Σε χαμηλά τεσσάρων ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο 2020, στις 47,8 μονάδες ο PMI
Η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Ιαπωνία διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2016
Τη μεγαλύτερη συρρίκνωση των τελευταίων τεσσάρων ετών κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Ιαπωνία τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (2/3) στοιχεία των Jibun Bank και IHS Markit, εν μέσω υποχώρησης στις νέες παραγγελίες και τη συνολική ζήτηση.
Ειδικότερα, ο δείκτης δραστηριότητας PMI διαμορφώθηκε στις 47,8 μονάδες, έναντι 48,8 μονάδων τον Ιανουάριο του 2020, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2016.
Η έξαρση του COVID-19 είχει σημαντικό αντίκτυπο στις νέες παραγγελίες, καθώς ο σχετικός υποδείκτης κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Δεκέμβριο του 2012.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο υποδείκτης παραγωγής να σημειώσει περαιτέρω πτώση σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, ενώ αντίθετα ο υποδείκτης απασχόλησης κατέγραψε άνοδο σε μηνιαία βάση.
Όσον αφορά τον υποδείκτη αισιοδοξίας των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες, σημειώθηκε οριακή επιβράδυνση σε σχέση με τα υψηλά δεκαοκτώ μηνών που καταγράφηκαν τον Ιανουάριο.
«Ορισμένες παραγγελίες υποχώρησαν με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων επτά ετών», δήλωσε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, προσθέτοντας ότι «αυτό σίγουρα δε μπορεί να αποδοθεί εξ ολοκλήρουν στην έξαρση του COVID-19, οπότε φαίνεται ότι η ύφεση στον μεταποιητικό κλάδο της Ιαπωνία βαθαίνει ακόμα περισσότερο».
Παράλληλα, ο κ. Hayes επεσήμανε ότι «οι χαμηλότερες πωλήσεις στην Κίνα κατά τη διάρκεια του μήνα προσθέτει περαιτέρω συμφορές σε ένα ήδη εύθραυστο εξωτερικό περιβάλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης