Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για κορωνοϊό - Le Maire: Πρέπει να δράσουμε ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην οικονομία

Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για κορωνοϊό - Le Maire: Πρέπει να δράσουμε ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην οικονομία
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire, ανακοίνωσε τηλεφωνική διάσκεψη του Eurogroup και των υπουργών Οικονομικών G7 αυτή την εβδομάδα
Ο κορωνοϊός έχει σημάνει συναγερμός και στις Βρυξέλλες λόγω των συνεπειών στην ήδη ευάλωτη οικονομία της ευρωζώνης.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη αρχίσει διεργασίες για τηλεδιάσκεψη του Eurogroup όπου θα εξεταστούν οι οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire, δήλωσε πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των 7 (G7) και της ευρωζώνης θα έχουν τηλεφωνικές επαφές αυτή την εβδομάδα για «συντονίσουν την απάντησή τους» στις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του νέου κοροναϊού.
«Θα πραγματοποιήσουμε αυτή την εβδομάδα τηλεφωνική διάσκεψη, διότι πρέπει να αποφεύγονται οι πολλές μετακινήσεις, με τους υπουργούς της G7 για να συντονίσουμε την απάντησή μας», επεσήμανε ο Le Maire μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.
Αντίστοιχη διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, εξήγησε ο Γάλλος υπουργός, τονίζοντας ότι «θα υπάρξει συγκεκριμένη δράση».
Παράλληλα ο Le Maire διευκρίνισε ότι θα συνομιλήσει και με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagerde.
«Πρέπει να δράσουμε ώστε αυτές οι επιπτώσεις, οι οποίες γνωρίζουμε ότι θα είναι σημαντικές στην ανάπτυξη, θα είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισμένες», εξήγησε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης