Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Εργαζόμαστε με την κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό και να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα

Bank of England: Εργαζόμαστε με την κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό και να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα
Η Τράπεζα της Αγγλίας τόνισε ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να διασφαλίσει τη σταθερότητα στη χώρα
Την ετοιμότητά της να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στη βρετανική οικονομία εξέφρασε σήμερα (2/3) η Τράπεζα της Αγγλίας, τονίζοντας ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να προστατέψει την εγχώρια σταθερότητα.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η Τράπεζα της Αγγλίας, «συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να αξιολογούμε τον πιθανό αντίκτυπο στις οικονομίες και τα χρηματοπιστωτικά συστήματα του κόσμου και του Ηνωμένου Βασιλείου».
«Η Τράπεζα εργάζεται απο κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών και την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA), καθώς και με τους διεθνείς εραίρους μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα βήματα και τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής και νομισματικής σταθερότητας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΒοΕ.
Οι επενδυτές παγκοσμίως αναμένουν ότι οι Κεντρικές Τράπεζες των μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε μέτρα στήριξης, προκειμένου να αντισταθμίσουν τον αντίκτυπο του ιού στην παγκόσμια οικονομία.
Νωρίτερα, η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς της Βρετανίας δήλωσε ότι «εργαζόμαστε στενά με τον τομέα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών για να εξασφαλίσουμε ότι θα ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στην έξαρση».
Χθες (1/3) το Υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε δώδεκα νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 35, διευκρινίζοντας ότι «ο ιός είναι πιθανό να εξαπλωθεί λίγο περισσότερο πριν καταφέρουν να τον περιορίσουν οι αρχές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης