Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μήνυμα Putin σε Erdogan: Δεν θα κηρύξουμε πόλεμο σε κανέναν

Μήνυμα Putin σε Erdogan: Δεν θα κηρύξουμε πόλεμο σε κανέναν
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως επιθυμεί να αποτρέψει τις άλλες χώρες να εμπλακούν σε μια σύρραξη με τη Μόσχα
Ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, επεσήμανε ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να κηρύξει πόλεμο σε κανέναν, αλλά επιθυμεί να αποτρέψει τις άλλες χώρες να εμπλακούν σε μια σύρραξη με τη Μόσχα, μετέδωσε σήμερα (2/3/2020) το πρακτορείο TASS, την ώρα που οι σχέσεις Ρωσίας- Τουρκίας είναι ιδιαίτερα τεταμένες εξαιτίας της κατάστασης στη βορειοδυτική Συρία.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε αργά το βράδυ της Κυριακής την Τουρκία ότι η Μόσχα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουρκικών αεροσκαφών που πετούν στη Συρία, αφού η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι κλείνει τον εναέριο χώρο πάνω από την Ιντλίμπ.
Το υπουργείο εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή αφού η Τουρκία κατέρριψε δύο συριακά μαχητικά αεροσκάφη στην Ιντλίμπ και έπληξε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο, εντείνοντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της μετά τον θάνατο δεκάδων Τούρκων στρατιωτών την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι προκλητικές δηλώσεις Erdogan για Putin

Ο Tούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, δήλωσε νωρίτερα την Κυριακή ότι ζήτησε από τη Ρωσία «να φύγει από τον δρόμο μας» στη Συρία στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες Παρασκευή με τον Ρώσο ομόλογό του.
«Είπα στον Putin: “Τι κάνετε εκεί κάτω;
Αν θέλετε να εγκαταστήσετε μία βάση, κάντε το, αλλά φύγετε από τον δρόμο μας», δήλωσε ο Erdogan σε ομιλία του από την Κωνσταντινούπολη, ενώ υπογράμμισε ότι οι συριακές δυνάμεις «θα πληρώσουν το τίμημα» των επιθέσεών τους εναντίον του τουρκικού στρατού.
«Το συριακό ζήτημα δεν είναι σε καμία περίπτωση (στρατιωτικό) στοίχημα ή επιθυμία να επεκτείνουμε τα σύνορά μας. Πήγαμε εκεί όχι έπειτα από πρόσκληση του (Σύρου προέδρου Bashar al) Μπασάρ, αλλά έπειτα από πρόσκληση του συριακού λαού. Και μέχρι ο λαός να μας ζητήσει να φύγουμε, δεν θα αποχωρήσουμε από εκεί.
Είπα στον Putin: “Άφησέ μας πρόσωπο με πρόσωπο με το (συριακό καθεστώς) και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», τόνισε ο Erdgan.
 
Συνάντηση Erdogan - Putin

Στο μεταξύ η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο Erdogan θα μεταβεί την Πέμπτη 5 Μαρτίου στη Ρωσία για να συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο την κλιμάκωση της έντασης στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, όπου η Άγκυρα διεξάγει επιχείρηση εναντίον του συριακού στρατού, τον οποίο στηρίζει η Μόσχα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης