Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Σχεδόν έτοιμο το deal για την επέκταση της Interamerican στην Κύπρο μέσω της Prime Insurance

Σχεδόν έτοιμο το deal για την επέκταση της Interamerican στην Κύπρο μέσω της Prime Insurance
Τα σχέδια Κοντομηνά στην Κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Την επέκτασή της και στην Κυπριακή ασφαλιστική αγορά εξετάζει ο Όμιλος της Interamerican – ο οποίος δραστηριοποιείται μέσω της anytime μόνο στο κομμάτι των ζημιών- μέσω της εξαγοράς τμημάτων της Prime Insurance του Δημήτρη Κοντομηνά.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Bankingnews, το θέμα συζητήθηκε με τους Ολλανδούς της ACHMEA, σε σύσκεψη την περασμένη Πέμπτη 27/2 και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για εξαγορά κερδοφόρων τμημάτων της εταιρίας, με στόχο αφενός την διασφάλιση των συμφερόντων των πελατών που υπάρχουν και στην Ελλάδα, εφόσον η Prime δραστηριοποιείται και στη χώρα μας, και της εξασφάλισης προστιθέμενης αξίας για τους συνεργάτες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εφόσον προχωρήσει σε υπογραφές, καθώς συζητήσεις έχουν γίνει με τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά, το deal θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες.
Να σημειωθεί ότι ο ασφαλιστικός όμιλος Prime του κ. Δημήτρη Κοντομηνά αντιμετώπιζε πρόβλημα φερεγγυότητας, και όπως είχε αποκαλύψει το ΒΝ στις 28 Νοεμβρίου-χωρίς να διαψευστεί-  από το Σεπτέμβρη θα έπρεπε να είχαν εισρεύσει ως κεφαλαιακή ενίσχυση 10 εκ ευρώ στην κυπριακή Prime αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν υπήρξαν αντίστοιχες συζητήσεις για την εξαγορά της Prime, είτε από την Hellas Direct, είτε από τη Eurolife αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Στην Ελλάδα η Prime έχει δημιουργήσει την My Direct που λειτουργεί ως πρακτορεύουσα εταιρία διαθέτοντας ασφαλιστικά προϊόντα μέσω διαδικτύου.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης