Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φράγμα Μαραθώνα 90 χρόνια: Προβολές και διαδραστικά παιχνίδια από την ΕΥΔΑΠ στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

tags :
Φράγμα Μαραθώνα 90 χρόνια: Προβολές και διαδραστικά παιχνίδια από την ΕΥΔΑΠ στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Η Έκθεση φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος) και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό
Μέχρι τις 29 Μαρτίου θα διαρκέσει – μετά την παράταση – λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού η έκθεση της ΕΥΔΑΠ «Η Μεγάλη Πρόκληση: 90 Χρόνια Φράγμα Μαραθώνα», που φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος).
Εκτός από το φωτογραφικό υλικό για την πορεία κατασκευής του Φράγματός του Μαραθώνα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ποικίλα ιστορικά τεκμήρια, όπως χάρτες, αρχιτεκτονικά σχέδια, εργαλεία αλλά και αντικείμενα από την κατασκευή του σπουδαίου αυτού έργου, αλλά και εργαλεία χρήσης της κατασκευής αλλά και της καθημερινής ζωής του Φράγματος του Μαραθώνα.
Όλη αυτή η πληθώρα εκθεμάτων «δένει» με την προβολή δύο ταινιών:
Η μία, που παρουσιάζεται στα μισά της περιήγησης, είναι η τρισδιάστατη αναπαράσταση της κατασκευής του Φράγματος του Μαραθώνα, ενώ η δεύτερη, που αποτελεί και το φινάλε της έκθεσης, είναι μία ασπρόμαυρη κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους της εποχής με πλάνα από τις φάσεις του εργοταξίου του Φράγματος του Μαραθώνα, που γυρίστηκε με την τεχνική του βωβού κινηματογράφου κι επενδύθηκε ηχητικά για τον σκοπό της έκθεσης.

Image
Η κατασκευή του Φράγματος του Μαραθώνα, 1928
Πηγή: Ιστορικό Αρχείο ΕΥΔΑΠ

Στην έκθεση φιλοξενείται διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους.
Εκεί, θα συναντήσουν μία διαδραστική κατασκευή με 20 εργαλεία, έναν ήρωα και άπειρες «ΦΡΑΓΜΑτικές» ιστορίες για το πώς φτάνει το νερό στο ποτήρι μας.
Τον σχεδιασμό του διαδραστικού παιχνιδιού έχει αναλάβει το KidA Workshop.

Image

Image

Τα παιδιά μαθαίνουν για το φράγμα του Μαραθώνα

Η Έκθεση φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος) και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε την ΕΥΔΑΠ στα social media: FacebookInstagramTwitterLinkedInYouTube ή επισκεφτείτε το www.eydap.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης