Οικονομία

Reichel (πρέσβης Γερμανίας): Τοπικά τα γεγονότα στον Έβρο - Δεν θα επηρεάσουν την οικονομία

Reichel (πρέσβης Γερμανίας): Τοπικά τα γεγονότα στον Έβρο - Δεν θα επηρεάσουν την οικονομία
Ο πρέσβης της Γερμανίας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι ένα τοπικό ζήτημα το οποίο θα αντιμετωπιστεί και δεν έχει αντίκτυπο στην oικονομία
Ως τοπικό γεγονός, χαρακτήρισε όσα συμβαίνουν στις Καστανιές του Έβρου ο πρέσβης της Γερμανίας κ. Ernst Reichel, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Bankingnews.
Ο πρέσβης της Γερμανίας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι ένα τοπικό ζήτημα το οποίο θα αντιμετωπιστεί και δεν έχει αντίκτυπο στην oικονομία. 

Ο Γερμανός πρέσβης παραβρέθηκε σε συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, με την ευκαιρία διοργάνωσης από  το Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ  με τίτλο  Όραμα και ευκαιρίες επενδύσεων, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, στις 9 Μαρτίου και θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο της Γερμανικής Οικονομίας - Haus der Deutschen Wirtschaft».
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι πρόκειται για μία απ’ τις σημαντικότερες κινήσεις ενίσχυσης των ελληνογερμανικών σχέσεων.
Η Γερμανία είναι ο Νο1 επενδυτής στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. 
Από το 2008 έως το 2018 το ύψος των επενδύσεων ανέρχεται σε 6 δισ. ευρώ.
Τώρα που γυρίζουμε σελίδα η συνεργασία αυτή καθίσταται αναγκαία, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπ. Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδης.
Προσθέτοντας ότι θα παρουσιάσουμε τι κάναμε ως κυβέρνηση τους τελευταίους επτά μήνες για να διευκολύνουμε το επιχειρείν και τις επενδύσεις, πώς άλλαξε σελίδα η Ελλάδα και πως θα προχωρήσουμε από εδώ και στο εξής.
Και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θα συμμετέχουν σε αυτό εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζών, όπως ο κ. Μεγάλου της Τράπεζας Πειραιώς ή ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος και ο επικεφαλής της Fraport κ. Stephan Schulte.
Τη διεξαγωγή του Φόρουμ αποφάσισαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του κ. Κ. Μητσοτάκη, πέρυσι το καλοκαίρι, στο Βερολίνο, ενώ η διοργάνωση υποστηρίζεται από τις κυβερνήσεις και των δύο χωρών, τελώντας υπό την εποπτεία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας, Άδωνι Γεωργιάδη και του Ομοσπονδιακού Υπουργού Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, Peter Altmaier.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης