Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έρχονται κίνητρα για τη διεύρυνση του ΧΑ - Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη φορέων υπό το Γ. Ζαββό

tags :
Έρχονται κίνητρα για τη διεύρυνση του ΧΑ - Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη φορέων υπό το Γ. Ζαββό
Συστήνεται ομάδα εργασίας η οποία θα λειτουργήσει με στόχο τη διαμόρφωση κινήτρων και την άρση αντικινήτρων για να γίνει το Ελληνικό Χρηματιστήριο μια πιο διευρυμένη αγορά
Κανένας λόγος ανησυχίας δεν προβάλει για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, ενώ όλοι οι αρμόδιοι φορείς της Κεφαλαιαγοράς που συναντήθηκαν σήμερα με πρόσκληση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Ζαββού - στο πλαίσιο των ανησυχιών για τον κορωνοϊό- συστήνουν ομάδα εργασίας η οποία θα λειτουργήσει με στόχο τη διαμόρφωση κινήτρων και την άρση αντικινήτρων για να γίνει το Ελληνικό Χρηματιστήριο μια πιο διευρυμένη αγορά.
Χαιρετισμό στη σύσκεψη απηύθηνε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρας ο οποίος τόνισε πως οι κεφαλαιαγορές της Ε.Ε. βρίσκονται σε συντονισμό για να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες συνθήκες που ο κορωνοϊός έχει επιβάλει και πως το θέμα αυτό θα συζητηθεί στο έκτακτο Eurogroup αύριο που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιασκέψεως.
Δύο ήταν οι άξονες συζήτησης στη χθεσινή σύσκεψη του Υπουργείου:
- Στον πρώτο επιβεβαιώθηκε πως η Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά με το χαρακτηρισμό της μη ανεπτυγμένης αγοράς χτυπήθηκε όσο και οι λοιπές αντίστοιχες κεφαλαιαγορές ανά την Ευρώπη . Στο πλαίσιο αυτό οι φορείς και η κυβέρνηση θα διερευνήσουν  πως μπορεί να αλλάξει το βάθος της αγοράς ενεργοποιώντας μεγάλους εγχώριους θεσμικούς επενδυτές που είναι ήδη τοποθετημένοι στο Χ.Α. (ταμεία κλπ)
- Στο δεύτερο άξονα συζητήθηκε η δημιουργία ενός χάρτη δράσεων μέσα από τους φορείς της Κεφαλαιαγοράς, που θα συστήσουν για το σκοπό αυτόν ομάδα εργασίας ώστε να εκπονηθεί ένα στρατηγικό σχέδιο άρσης των αντικινήτρων και δημιουργίας κινήτρων για να γίνει ελκυστικότερη η αγορά.
Ο χρονικός ορίζοντας ορίστηκε σε περίπου δύο μήνες προκειμένου να μελετηθούν οι δυνατότητες διεύρυνσης της αγοράς  σε νέα προϊόντα σε νέες υπηρεσίες , σε νέους επενδυτές.
Μέσα στο πλάνο εντάσσεται και η μελέτη των ιδιωτικοποιήσεων ώστε κάποιες από αυτές να καταστεί δυνατόν να περάσουν μέσα από τις πόρτες της Κεφαλαιαγοράς.
Συγχρόνως θα μελετηθούν όλες οι προτάσεις που έχουν ήδη υποβάλει οι φορείς στο υπουργείο με στόχο θεσμικές μεταβολές και πρωτοβουλίες (φορολογία, κίνητρα κλπ)

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr

Έκτακτη σύσκεψη για το Χρηματιστήριο στο Υπουργείο Οικονομικών - Συγκαλείται από Γ. Ζαββό

Έκτακτη σύσκεψη για το Χρηματιστήριο προκαλούν οι εξελίξεις στην αγορά και στις διεθνείς αγορές.
Η σύσκεψη θα λάβει χώρα στο Υπουργείο Οικονομικών υπό τον υπουργό κ. Σταϊκούρα ενώ συγκαλείται υπό τον υφυπουργό κ. Γ. Ζαββό στις 12.00.
Αντικείμενο της σύσκεψης είναι πως η αγορά  πρέπει να  πάψει να είναι τόσο ρηχή ώστε να αντιμετωπίζει αρτιότερα καταστάσεις έκτακτες όπως αυτές που αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση.
Στη σύσκεψη θα μετέχουν κυρίως οι πρόεδροι της Κεφαλαιαγοράς (Λαζαράκου), ο CEO του Χ.Α. (Λαζαρίδης), Ελληνική Ενωση Τραπεζών (Χατζηνικολάου), ΣΕΒ, ΣΜΕΧΑ (Κυρίτσης), Ενωση Εισηγμένων Εταιριών (Δράκος), Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, Σύνδεσμος Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών Διαδικτύου.
Στη σύσκεψη δεν πρόκειται να συζητηθεί το νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση ενώ θα τεθούν πολλά θέματα της έκτακτης επικαιρότητας.

Ειρήνη Σακελλάρη
irini9901@yahoo.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης