Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα παρέμβαση Trump - Ζητά μεγαλύτερη μείωση επιτοκίων και ποσοτική χαλάρωση από τη Fed

Νέα παρέμβαση Trump - Ζητά μεγαλύτερη μείωση επιτοκίων και ποσοτική χαλάρωση από τη Fed
Η Fed μείωσε σήμερα (3/3/2020) τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης
Περισσότερη νομισματική χαλάρωση και ακόμα μεγαλύτερη μείωση επιτοκίων ζητά από τη Fed, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump.
«Η Fed κάνει μειώσεις, αλλά χρειάζεται περαιτέρω χαλάρωση και -κυρίως- να ευθυγραμμιστεί με τις άλλες χώρες/ανταγωνιστές.
Δεν παίζουμε με ισότιμους όρους ανταγωνισμού.
Δεν είναι δίκαιο για τις ΗΠΑ.
Έφτασε επιτέλους η ώρα, η Fed να παίξει ηγετικό ρόλο.
Περισσότερη χαλάρωση και μείωση!» σχολιάζει ο Trump σε ανάρτηση του στο twitter.
 
Image

Σημειώνεται ότι η Fed προχώρησε σήμερα (3/3/2020) σε αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στο εύρος του 1% με 1,25% από 1,5% με 1,75%.
«Ο κορωνοϊός θέτει κινδύνους για την οικονομική δραστηριότητα» τονίζει η Fed σε ανακοίνωση που εξέδωσε και επισημαίνει «υπό το φως των κινδύνων αυτών και με γνώμονα την επίτευξη των στόχων για την πλήρη απασχόληση και τη σταθερότητα των τιμών, η FOMC αποφάσισε σήμερα να μειώσει τα επιτόκια κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες».
Παράλληλα, η Fed τονίζει ότι «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τις επιτπώσεις στο οικονομικό outlook και θα χρησιμοποιήσει τα εργαλεία αυτά και θα δράσει με τον δέοντα τρόπο για να στηρίξει την οικονομία».
Ωστόσο, η Fed επισημαίνει ότι τα θεμελιώδη στοιχεία για την αμερικανική οικονομία παραμένουν ισχυρά.
Νωρίτερα σήμερα ο Trump είχε καλέσει την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να λάβει μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης.
«Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας έκοψε τα επιτόκια και δήλωσε ότι πιθανότατα θα προχωρήσει σε νέα χαλάρωση για να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο από την κατάσταση στην Κίνα και την επιβράδυνση.
Άλλες χώρες κάνουν το ίδιο πράγματα, αν όχι πιο επιθετικά. Η Fed μας έχει να πληρώνουμε υψηλότερα επιτόκια από άλλους, όταν θα έπρεπε να πληρώνουμε λιγότερα» ανέφερε ο κ. Trump.
«Δύσκολο για τους εξαγωγείς μας και βάζει τις ΗΠΑ σε δυσμενή θέση. Πρέπει να πάρει αλλιώς τα πράγματα. Πρέπει να κάνει χαλάρωση και να προχωρήσει σε μεγάλη μείωση» πρόσθεσε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης