Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο παραλήρημα Çavuşoğlu, που καβγάδισε με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, Heiko Maas

Νέο παραλήρημα Çavuşoğlu, που καβγάδισε με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, Heiko Maas
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πληρώσει ούτε τα μισά από όσα υποσχέθηκε» αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Σε προφανή σύγχυση είναι, κατά τα φαινόμενα, ο πολιτικός κόσμος στη γείτονα, λόγω της νευρικότητας που τους προκαλεί η ελληνική αντίδραση στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας.
Μάλιστα, είναι τόσο συγχυσμένοι, που δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα.
Ενδεικτικός του κλίματος που επικρατεί είναι ο καβγά ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, και τον Γερμανό ομόλογό του, Heiko Maas, αναφορικά με τις εξελίξεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο.
«Αναγνωρίζουμε το βάρος που σηκώνει η Τούρκια, ωστόσο πρέπει να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση» έγραψε σε ανάρτηση ο Heiko Maas, προκαλώντας τη μήνι του Cavusoglu.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πληρώσει ούτε τα μισά από τα 6 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε στην Αγκυρα» αναφέρει σε σχετική ανάρτησή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει εκπληρωθεί ούτε η υπόσχεση της οικειοθελούς ανθρωπιστικής υποδοχής προσφύγων. Επίσης, όπως αναφέρει, η ΕΕ αρνείται να υποστηρίξει το σχέδιο ασφαλούς ζώνης στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.
Μάλιστα, το παραλήρημα Cavusoglu συνεχίζεται, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι η Τουρκία αδυνατεί να χρησιμοποιήσει μέτρα βίας για να καταφέρει να περιορίσει τους παράνομους μετανάστες που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα και ρωτά: «Η ΕΕ κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα εδώ και χρόνια. Δεν έχει έλθει πια καιρός να αναλάβει τις ευθύνες της;».
Φυσικά, από τις κορώνες Cavusoglu δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα fake news εναντίον της χώρας μας, καθώς ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δεν δίστασε να κάνει συστάσεις στους «φίλους μας τους Ελληνες, που σκοτώνουν χωρίς δισταγμό πρόσφυγες στα σύνορα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης