Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Αυξήθηκαν κατά +0,6% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο 2020

Ευρωζώνη: Αυξήθηκαν κατά +0,6% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο 2020
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +1,7%
Άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (4/3) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της ενιαίας νομισματικής ένωσης ενισχύθηκαν κατά +0,6% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019, αντιστρέφοντας την πτώση της τάξεως του -1,1% που είχε σημειωθεί προηγουμένως.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,7% έναντι ετήσιας ανόδου επίσης στο +1,7%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +1,1%.
Όσον αφορά το σύνολο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι λαινικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +0,5% σε μηνιαία βάση, ενώ η ατήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +1%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο τομέας που σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ ήταν αυτός των καυσίμων, και συγκεκριμένα στο +1,9%, ενώ οι πωλήσεις στον τομέα τροφίμων, ποτών και καπνού ενισχύθηκαν κατά +0,7%.
Οι πωλήσεις στον τομέα μη εδώδιμων προϊόντων κατέγραψαν μηνιαία άνοδο της τάξεως του +0,4% στην Ευρωζώνη, ενώ αυξήθηκαν κατά +0,3% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος καταγράφηκε στη Σλοβενία (+5,6%) και την Πορτογαλία (+4,2%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σημειώθηκε στο Βέλγιο (-2,4%) και την Ιρλανία (-1,7%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης