Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα αναβληθούν λόγω κορωνοϊού οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Ιαπωνία: Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα αναβληθούν λόγω κορωνοϊού οι Ολυμπιακοί Αγώνες
Στα 331 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιαπωνία
Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα αναβληθούν λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού οι προγραμματισμένοι για τον Ιούλιο Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο παρείχε η αρμόδια υπουργός Seiko Hashimoto, η οποία υποστήριξε πως ότι η κυβέρνηση Abe παραμένει δεσμευμένη στην ομαλή διεξαγωγή της διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.
«Η ακύρωση ή η καθυστέρηση των Αγώνων θα ήταν απαράδεκτη για τους αθλητές.
Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο οι αθλητές θα μπορούν να νιώθουν ήρεμοι και συγκεντρωμένοι» τόνισε η Hashimoto, η οποία είχε αναφέρει σε προηγούμενες δηλώσεις της πως «η σύμβαση» που έχει υπογραφτεί για τη διοργάνωση «θα μπορούσε να ερμηνευθεί πως επιτρέπει την αναβολή τους» για αργότερα μέσα στο 2020.
Σημειώνεται πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ιαπωνία ανέρχονται σε 331 ενώ όπως αναφέρουν τα ιαπωνικά ΜΜΕ, ο κορωνοϊός εξαπλώνεται στην χώρα.
Σύμφωνα με το υπουργείο  Υγείας της Ιαπωνίας, 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού.
Η Hashimoto διαβεβαίωσε την άνω Βουλή ότι η οργανωτική επιτροπή του Τόκιο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά, ενώ διευκρίνισε ότι την τελευταία λέξη για την διοργάνωση και το εάν θα γίνει κανονικά ή όχι την έχει η ΔΟΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης