Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (ΕΕ): Υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές για το Brexit

Barnier (ΕΕ): Υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές για το Brexit
Ευρωπαίοι και Βρετανοί αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι διαφωνούν για τους όρους του Brexit.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, Πέμπτη 5 Μαρτίου, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, Michel Barnier, επεσήμανε:
«Υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία συγκλίνουμε, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλές αποκλίσεις, κάτι που μάλλον είναι φυσικό, αφού βρισκόμαστε στην α’ φάση των διαπραγματεύσεων».
Οι βασικές διαφορές αφορούν τον ανταγωνισμό, την ποινική δικαιοσύνη και την αλιεία.
«Είχαμε συμφωνήσει με το Ηνωμένο Βασίλειο ότι θέλουμε να αποτρέψουμε τις εμπορικές στρεβλώσεις και τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ μας, ωστόσο αναζητούμε τον κατάλληλο μηχανισμό, διότι υπάρχει ζήτημα εμπιστοσύνης» δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Όσον αφορά την ποινική δικαιοσύνη, το Ηνωμένο Βασίλειο ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν επιθυμεί να δεσμευθεί επισήμως να συνεχίσει να εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Σε σχέση με αυτό το ζήτημα ο Barnier σχολίασε: «Κάτι τέτοιο θα έχει άμεση και συγκεκριμένη επίδραση στις μετακινήσεις από και προς τη Μεγάλη Βρετανία.
Τέλος, οι μεγαλύτερες διαφορές έχουν να κάνουν με τον κλάδο της αλιείας. Οι Βρετανοί επιθυμούν συνεκμετάλλευση, ωστόσο οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν το συζητούν καν.
«Οι υποχρεώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζονται σαφώς στη Συμφωνία Απόσυρσης» κατέληξε ο Barnier.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης