Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συρία: Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Idlib

tags :
Συρία: Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Idlib
Οι Τούρκοι μέτρησαν και άλλες απώλειες σήμερα στη Συρία, πριν από τη συμφωνία εκεχειρίας
Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα και τρεις τραυματίστηκαν όταν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ στην Idlib, στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, μερικές ώρες πριν αρχίσει να τίθεται σε ισχύ η εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας, της συμμάχου του Bashar Al Assad.
Στην ανακοίνωση, το υπουργείο προσθέτει ότι οι τουρκικές δυνάμεις «απάντησαν αμέσως με σφοδρά πυρά» εναντίον των συριακών στόχων.

Putin - Erdogan κατέληξαν σε συμφωνία για τη Συρία

Ολοκληρώθηκε μετά από έξι ώρες η συνάντηση που είχαν στη Μόσχα, ο Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin με τον Τούρκο ομόλογό του, Recep Tayyip Erdogan με τους δύο ηγέτες να καταλήγουν σε συμφωνία για την διευθέτηση της κατάστασης στη Συρία, μετά από μαραθώνιες συζητήσεις σήμερα 5/3.
«Ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεών μας, συμφωνήσαμε σε ένα κοινό έγγραφο, οι διατάξεις του οποίου θα ανακοινωθούν από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.
Το έγγραφο αυτό θα παρουσιάζει τις κοινές αποφάσεις που πήραμε σήμερα με τον Τούρκο Πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, κατά τις σημερινές διαβουλεύσεις που διήρκεσαν περισσότερο από έξι ώρες», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης