Διεθνή

Γερμανία: «Άλμα» +5,5% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιανουάριο 2020 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Γερμανία: «Άλμα» +5,5% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιανουάριο 2020 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -1,4%
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (6/3) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά +5,5% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -2,1%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +1,3%.
Παρά το γεγονός ότι οι εγχώριες παραγγελίες υποχώρησαν κατά -1,3% σε μηνιαία βάση, οι παραγγελίες από το εξωτερικό κατέγραψαν «άλμα» της τάξεως του +10,5%, ενώ οι παραγγελίες από τις χώρες της Ευρωζώνης ενισχύθηκαν κατά +15,1%.
Σύμφωνα με τα στοιχέια της Destatis, οι παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκαν κατά +7,1% σε μηνιαία βάση, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος στις παραγγελίες ενδιάμεσων και καταναλωτικών αγαθών.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -1,4% σε ετήσια βάση, με την πτώση ωστόσο να είναι μικρότερη σε σχέση με το -8,7% του Δεκεμβρίου.
Επιπλέον, τα στοιχεία της Destatis για την ετήσια μεταβολή των παραγγελιών αποδείχθηκαν επίσης καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση κατά -5,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης