Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με Palmer (Υφυπ. Εξωτερικών ΗΠΑ) για την εισβολή στα σύνορα

tags :
Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με Palmer (Υφυπ. Εξωτερικών ΗΠΑ) για την εισβολή στα σύνορα
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε με τον Αμερικανό αξιωματούχο την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ στον αμυντικό τομέα
O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα (6/3) συνάντηση με τον αμερικανό Αναπληρωτή Υφυπουργό Εξωτερικών επί Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών θεμάτων Matthew A. Palmer, με συμμετοχή του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Jeoffrey Pyatt), κατά την οποία συζητήθηκαν, η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ στον αμυντικό τομέα, εδραζόμενη στο ισχυρό θεμέλιο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA).
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε επίσης τον Αμερικανό αξιωματούχο για τη μαζική και οργανωμένη μετακίνηση πληθυσμών στα σύνορά μας, με όρους πραγματικής εισβολής, που συνιστά αποσταθεροποιητική ενέργεια και υβριδική απειλή εναντίον της χώρας μας, με υποκίνηση της Τουρκίας.
Υπογράμμισε την πίεση που υφίστανται τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με τις αυξανόμενες ροές από την Τουρκία, μεταναστών τρίτων χωρών, που δεν προέρχονται από τη Συρία.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε την αποφασιστικότητα της Ελλάδος να διαφυλάξει τα σύνορά της, που αποτελούν εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
Κατά τις συνομιλίες ανεδείχθη η ουσιαστική συνεισφορά της Ελλάδος στην προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης