Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ηρακλής, πτωχευτικό δίκαιο, αγορά servicers στο επίκεντρο Ζαββού - Regling (ESM)

tags :
Ηρακλής, πτωχευτικό δίκαιο, αγορά servicers στο επίκεντρο Ζαββού - Regling (ESM)
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ζαββού - Regling (ESM)
Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υφυπουργού οικονομικών κ. Γ. Ζαββού με τον επικεφαλής του ESM Κlaus Regling.
Τα θέματα που συζητήθηκαν πέραν της επικαιρότητας της κρίσης εξαιτίας του κορωνοϊού και πόσο αυτό επηρεάζει το τραπεζικό σύστημα σε διεθνές επίπεδο αφορούσαν:
-Την πρόοδο στην Ηρακλή που θα έχει ως συνέπεια οι τράπεζες να απαλλαγούν από 35 δισ. ευρώ κόκκινα δάνεια ώστε να επαναχρηματοδοτήσουν την οικονομία.
Ολες οι συστημικές τράπεζες έχουν δηλώσει πως θα συνδεθούν με το σχήμα στο 2020.
Οπως αναφέρθηκε στη διμερή συζήτηση το σχέδιο εφαρμογής του Ηρακλή και οι δράσεις του Υπουργείου προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.
Αναμένεται η σύσταση Επιτροπής παρακολούθησης και η λειτουργία της αγοράς των servicers που υπολογίζεται να ανέλθει στα 100 δισ. ευρώ.
-Την πρόοδο του πτωχευτικού δικαίου που και αυτή αφορά άμεσα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας
-Το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά και το Χρηματιστήριο.
Η συζήτηση περιεστράφη  και στα τρέχοντα θέματα των διαδικασιών για την προώθηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης Κεφαλαιαγορών και ιδιαίτερα στην πράσινη χρηματοδότηση και τις χρήσης του Fintech.
Ο κ.  Ζαββός δήλωσε πως η χώρα υποστηρίζει την τραπεζική ένωση η οποία μπορεί να λύσει μελλοντικά πλήθος προβλημάτων για τα πιστωτικά ιδρύματα στην Ευρώπη.
Ο κ. Regling αύριο (7/3) συναντά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Δευτέρα τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης