Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ στην περικοπή επιδομάτων σε μετανάστες που παίρνουν άσυλο

Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ στην περικοπή επιδομάτων σε μετανάστες που παίρνουν άσυλο
Είναι επιδόματα που χρηματοδοτούνται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την Ε.Ε και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό
Την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να κόψει τα επιδόματα στους μετανάστες που παίρνουν άσυλο εξέφρασε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Μετά το κόψιμο του ΑΜΚΑ για τους πρόσφυγες, την παρεμπόδιση των προσφυγόπουλων να πάνε στα σχολεία, την αυστηροποίηση του πλαισίου ιθαγένειας για ευπαθείς ομάδες, τώρα η κυβέρνηση, πιστή στις ιδεοληψίες της, κόβει επιδόματα σε πρόσφυγες που έχουν ήδη αποκτήσει άσυλο.
Πρόκειται για επιδόματα που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς χρηματοδοτούνται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την Ε.Ε.
Η σκληρή και άδικη αυτή επιλογή δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή. Η Ν.Δ. έντρομη μπροστά στην αδυναμία της να διαχειριστεί το προσφυγικό, προσπαθεί σπασμωδικά να ικανοποιήσει το ακροδεξιό της ακροατήριο.
Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Μηταράκη να αφήσουν τις αναποτελεσματικές κινήσεις εντυπωσιασμού και να εστιάσουν στην ουσία: την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών μας, τη διεθνοποίηση του ζητήματος και την προώθηση πολιτικών ένταξης των προσφύγων που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης