Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αδειάζει» ο ιταλικός Βορράς μετά την καραντίνα για τον κορωνοϊό: Καραβάνια κατευθεύνονται προς το νότο

«Αδειάζει» ο ιταλικός Βορράς μετά την καραντίνα για τον κορωνοϊό: Καραβάνια κατευθεύνονται προς το νότο
Στους δυο σιδηροδρομικούς σταθμούς του Μιλάνου υπήρξε χθες τη νύχτα ένταση καθώς τα τρένα δεν χωρούσαν όσους ήθελαν να ταξιδέψουν
«Αδειάζει» ο ιταλικός βορράς μετά την καραντίναι που έχει επιβάλλει η ιταλική κυβέρνηση στην Λομβαρδία και σε άλλες δώδεκα μεγάλες πόλεις της χώρας, καθώς πολλοί Ιταλοί που ζουν στο Μιλάνο αλλά κατάγονται από περιοχές του νότου, επιβιβάζονται σε τρένα με προορισμό τον ιταλικό Νότο.
Στους δυο κύριους σταθμούς του Μιλάνου (Τσεντράλε και Πόρτα Γκαριμπάλντι) υπήρξε χθες (7/3) τη νύχτα, ένταση, διότι δεν μπόρεσαν να ανέβουν στα βαγόνια όλοι οι πολίτες που προσπαθούν να φυγουν.
"Αισθανόμαστε σαν πρόσφυγες, προτιμούμε να γυρίσουμε σπίτι μας", δήλωσαν ορισμένοι επιβάτες στους ιταλούς δημοσιογράφους.
Ο Ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι ο συνωστισμός που προκλήθηκε παραβίασε τους κανόνες που έχει θέσει η κυβέρνηση για τήρηση απόστασης ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ των πολιτών.
Παράλληλα, κάποιοι κάτοικοι του Μιλάνου αποφάσισαν να φύγουν από την πόλη οδικώς, τόσο για να βοηθήσουν να επιστρέψουν συγγενείς τους που είχαν μεταβεί στην εξοχή λόγω σαββατοκύριακου, όσο και επειδή προτιμούν προς το παρόν να μετακινηθούν εκτός "κόκκινης ζώνης".

Η Ιταλία να απαγορεύσει τα ταξίδια των πολιτών της

Η Ιταλία θα πρέπει να απαγορεύσει σε όλους τους πολίτες της να ταξιδεύουν στην Ευρώπη ώστε να περιοριστεί η επιδημία του νέου κοροναϊού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τσεχίας.
Η Ιταλία έβαλε νωρίτερα σήμερα σε καραντίνα ένα μεγάλο τμήμα του εύπορου βορρά της, περιλαμβανομένης της οικονομικής πρωτεύουσάς της, του Μιλάνου, σε μια δραστική νέα προσπάθεια να συγκρατήσει το ξέσπασμα του κοροναϊού.
"Η Ιταλία θα πρέπει να απαγορεύσει σε όλους τους πολίτες της να ταξιδεύουν στην Ευρώπη, αφού εμείς δεν μπορούμε να διατάξουμε τέτοιο πράγμα μέσα στη ζώνη Σένγκεν", δήλωσε ο ο Τσέχος πρωθυπουργός μιλώντας στην τσεχική τηλεόραση.
Η Τσεχική Δημοκρατία έχει ανακοινώσει πως μέχρι χθες, Σάββατο, το βράδυ είχε 26 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού. Τα περισσότερα αφορούν πρόσωπα που είτε είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία είτε ήρθαν σε επαφή με κάποιον που είχε βρεθεί εκεί.
Στο μεταξύ η κυβέρνηση της Ελβετίας ανακοίνωσε σήμερα πως παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση στην Ιταλία μετά την απόφαση να τεθεί σε καραντίνα ένα μέρος των βόρειων περιοχών της χώρας, ενώ τα ελβετικά σύνορα παραμένουν ανοικτά.
Στην Ελβετία, 264 άτομα έχουν διαγνωσθεί θετικά στον νέο κορονοϊό. Στο ελβετικό καντόνι του Τιτσίνο, που συνορεύει με την Ιταλία, ο αριθμός των κρουσμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται και έχει φθάσει τα 45, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση που ανακοινώθηκε χθες, Σάββατο.
Μπροστά στην ταχεία επιδείνωση της κατάστασης, το Τιτσίνο απαγόρευσε από την Παρασκευή τις συγκεντρώσεις άνω των 150 ανθρώπων.
Τα ελβετικά σύνορα παραμένουν προς το παρόν ανοικτά και δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για την είσοδο στη χώρα, την ώρα που περίπου 60.000 Ιταλοί κάτοικοι της μεθορίου φθάνουν κάθε μέρα στην Ελβετία για να εργασθούν εκεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης