Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μετατίθεται η έκδοση του ομολόγου της Lamda Development λόγω κορωνοιού

tags :
Μετατίθεται η έκδοση του ομολόγου της Lamda Development λόγω κορωνοιού
Οι λόγοι της αναβολής και η στρατηγική της εταιρίας εν μέσω κορωνοϊού
Δεύτερες σκέψεις κάνει η διοίκηση της Lamda Developent για το χρόνο έκδοσης του ομολογιακού δανείου λόγω του έντονα αρνητικού κλίματος που υπάρχει στις διεθνείς  αγορές  αλλά και στο Ελληνικό  Χρηματιστήριο.
Τα  αρχικά σχέδια για την εκκίνηση των διαδικασιών  έκδοσης  του ομολόγου  μετατίθενται για αργότερα  χωρίς να προσδιορίζονται με ακρίβεια τα βήματα εξαιτίας της αβεβαιότητας  που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός στις κεφαλαιαγορές  αλλά και στην παγκόσμια Οικονομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες εξαιτίας του αρνητικού  κλίματος που επικρατεί στο ελληνικό χρηματιστήριο  δεν συγκλήθηκε  το διοικητικό συμβούλιο  της εταιρείας όπως αρχικά  είχε  προγραμματιστεί  προς τα τέλη Φεβρουαρίου , για να  θέσει   προς έγκριση το Ενημερωτικό  Δελτίο  που είναι  αναγκαίο  από  τη νομοθεσία  για να  ξεκινήσει η υλοποίηση  της έκδοσης.   
Στελέχη της χρηματιστηριακής αγοράς  κατανοούν  την αναβολή  από την πλευρά  της  διοίκησης  ενώ κάποια άλλα θεωρούν επιβεβλημένη την βραχυπρόθεσμη αναβολή της έκδοσης του ομολόγου
Τα ίδια αναφέρουν ότι η επιτυχία ανάλογων πρωτοβουλιών απαιτούν  να επικρατεί  ηρεμία στις αγορές  
Άλλωστε η Lamda Development δεν δέχεται πιέσεις για να  βγει άμεσα  στις αγορές  καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει σημαντικά  κεφάλαια από την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συγκεντρώνοντας 650 εκατ. ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο.  
Η βίαιη πτώση των τιμών των μετοχών σιγά - σιγά τις καθιστούν πιο ελκυστικές  για τους ψύχραιμους επενδυτές  έναντι μιας  έκδοσης ομολόγου που γίνεται λιγότερη ελκυστική για τους επενδυτές.
Όσο  για τον εκδότη  εάν αποφασίσει να βγει στις  αγορές στη παρούσα  φάση  και απευθυνθεί  στους επενδυτές θεωρείται βέβαιο ότι η αρχική προσδοκία για επιτόκιο κοντά στη ζώνη του 3% είναι ανέφικτη όταν  η αγορά προφέρει χρυσές  ευκαιρίες από την πτώση των μετοχών  και των ομολόγων.  
Πλέον η είσοδος της  μπουλντόζας στο Ελληνικό δεν αποτελεί θέμα  πρώτης  προτεραιότητας για την κυβέρνηση καθώς τα φώτα της δημοσιότητας  είναι  στραμμένα  στις επιπτώσεις από τον κορωνοϊο και στην προσπάθεια  της  να  εκτιμήσει τις ζημιές στην Οικονομία.
Τέλος να σημειωθεί ότι οι εκκρεμότητες για την επίσημη έναρξη των έργων του Ελληνικού είναι η άδεια παραχώρησης για την άδεια  καζίνο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι τις 16  Μαρτίου αναμένεται να βγει η απόφαση από  την Αρχή Εξέτασης  Προδικαστικών  μετά  την προσφυγή της Hard Rock για  τον αποκλεισμό  της  από τη διαγωνιστική διαδικασία και  οι αποφάσεις  του ΣτΕ για τις προσφυγές  που κατατέθηκαν  στην  έκδοση  ΠΔ   του  περασμένου καλοκαιριού.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr      
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης