Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ισχυρή τεχνική αντίδραση μετά το πρόσφατο sell off

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ισχυρή τεχνική αντίδραση μετά το πρόσφατο sell off
ΑΓΟΡΕΣ: Προσπαθούν να βγάλουν αντίδραση γιατί περιμένουν μέτρα ανακούφισης από τις ΗΠΑ και από την Ευρώπη. Θα είναι αυτά που θα μπορέσουν να βάλουν φρένο στην πτώση; Μετά από μία μεγάλη κατρακύλα στις προηγούμενες μέρες, αλλά κυρίως χθες, άνοιξαν με άνοδο αλλά όχι εντυπωσιακή, ώστε να μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για ισχυρή αντίδραση.

Αναμένουμε τη συνέχεια. Η Ιταλία προβληματίζει, αλλά τη στήλη την προβληματίζουν κυρίως εκείνες οι χώρες που δείχνουν ότι αδιαφορούν. Υπάρχουν και αυτές και δεν είναι μόνο η Τουρκία για παράδειγμα. Είναι και μεγάλες χώρες, τις οποίες επισκέπτονται χιλιάδες Ευρωπαίοι πολίτες. Αν ξεφύγει και εκεί η κατάσταση τότε, ίσως πάμε ακόμα χειρότερα.

Οι αποτιμήσεις στις μετοχές του ΧΑ έχουν κατρακυλήσει και μέσα σε λίγες συνεδριάσεις χάθηκε έως και το 60% της χρηματιστηριακής αξίας κάποιων εισηγμένων σε σύγκριση με το ξεκίνημα της χρονιάς. Το ΧΑ έκαψε όλη την άνοδο από του 2019 για τις περισσότερες μετοχές.

ΑΓΟΡΑ: Μπήκαν καλές εντολές στην προσυνεδρίαση ειδικά σε μετοχές που «μάτωσαν» και οδηγούσαν τις τιμές του ανοίγματος σε υψηλότερα επίπεδα. Το κρίσιμο είναι τι θα κάνουν οι ξένες αγορές όπου ο DAX καταγράφει άνοδο 2% λίγο μετά το ξεκίνημα των συναλλαγών.

Το ξεκίνημα είναι ανοδικό στο ΧΑ, αλλά κοιτάζουμε λίγο την πορεία των εταιρικών ομολόγων όπου βλέπουμε σημαντικές πιέσεις και κάποια έχουν στις τελευταίες ημέρες ραγδαία επιδείνωση. Η συνεδρίαση έχει ξεκινήσει με αξιόλογη άνοδο άνω του 4% και με πορεία καλύτερη των ξένων αγορών.

Σήμερα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της Entersoft με την τιμή της μετοχής να είναι στα 6,45 ευρώ. Η μετοχή ξεκίνησε με τιμή 7 ευρώ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Οι εταιρείες ακινήτων που έχουν δημοσιεύσει έχουν πολλά έκτακτα από αναπροσαρμογή αξίας. Η Trastor ουσιαστικά έχει όλα τα κέρδη από αυτή την κίνηση. Δε βλέπουμε ακόμα σημειώσεις για τον ιό στις εκτιμήσεις των εισηγμένων. Δεν έχουμε βέβαια πολλά αποτελέσματα ακόμα, δυστυχώς.

FTSE 25: Ισχυρή αντίδραση στο ξεκίνημα με αρκετές μετοχές να γράφουν άνοδο άνω του 10%. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πρωταγωνιστεί με άνοδο άνω του 12% μετά τη μεγάλη πτώση χθες η οποία συνοδεύτηκε και από μεγάλο όγκο.

Πολύ δυνατή αντίδραση επίσης άνω του 12% για την Ελλάκτωρ. Αναλυτικές εξηγήσεις για όλα έδωσε η διοίκηση χθες μέσω τηλεδιάσκεψης. Πολύ καλή κίνηση και από ΔΕΗ, αλλά και τράπεζες.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Με καλό τζίρο στο ξεκίνημα κινείται πάνω από τις 620 μονάδες. Με βίαιη άνοδο απαντούν οι αγοραστές στη βίαιη πτώση.

JUMBO: Με λίγα κομμάτια άνοιξε στα 14,21 ευρώ, αμετάβλητη και γρήγορα πήγε σε δημοπρασία με εντολές αγοράς σημαντικά υψηλότερα που δίνουν τιμή πάνω από 14,80 ευρώ.

ALPHA BANK: Έπιασε πάλι το 1 ευρώ και δίνει μάχη.

CENERGY: Βγάζει και αυτή αντίδραση. Ενισχύεται 12% αλλά η υψηλή μεταβλητότητα ενεργοποιεί τη διαδικασία ΑΜΕΜ.

ΑΜΕΜ: Ξανά σήμερα βλέπουμε πολλές μετοχές λόγω υψηλής μεταβλητότητας να οδηγούνται σε δημοπρασίες. Λίγο μετά το άνοιγμα μετρήσαμε πάνω από 10 μετοχές σε διαδικασία δημοπρασίας λόγω μεταβλητότητας.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στα 0,74 ευρώ η μετοχή και στο +14% περίπου με τον όγκο ήδη στα πρώτα 20 λεπτά να έχει ξεπεράσει τις 340 χιλ. τεμάχια.

MOTOR OIL: Στο +10%.

ΤΙΤΑΝ: Ήπια εδώ η αντίδραση αν και η μετοχή έχει πέσει κατακόρυφα. Στο +5% και στα 10,27 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης