Τουρισμός & Αερομεταφορές

Άμεση στήριξη του τουρισμού στα σχέδια αποκατάστασης από τον Covid-19, ζητά ο UNWTO

tags :
Άμεση στήριξη του τουρισμού στα σχέδια αποκατάστασης από τον Covid-19, ζητά ο UNWTO
Ο UNWTO ζητά οικονομική και πολιτική στήριξη των μέτρων ανάκαμψης που αποσκοπούν στον τουρισμό για την υποστήριξη του τομέα στα ευρύτερα σχέδια ανάκαμψης
Τα μέτρα δημόσιας υγείας πρέπει να εφαρμόζονται με τρόπο που να ελαχιστοποιεί κάθε περιττή διακοπή του ταξιδιού και του εμπορίου, υπογραμμίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) σχετικά με την κρίση του Covid-19.
Τα στοιχεία έκθεσης του δείχνουν μείωση των διεθνών αφίξεων και εισπράξεων το 2020.
Από την έναρξη της επιδημίας, ο UNWTO συνεργάζεται στενά με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) για να διασφαλίσει ότι αυτό συμβαίνει.



Αρνητική ανάπτυξη διεθνών αφίξεων και εισπράξεων
Έχει αναθεωρήσει τις προοπτικές του 2020 για τις διεθνείς αφίξεις τουριστών σε αρνητική ανάπτυξη από 1% έως 3%, μεταφράζοντας σε εκτιμώμενη απώλεια 30 έως 50 δις δολαρίων σε διεθνείς εισπράξεις από τον τουρισμό.
Πριν από την έκρηξη του Covid-19, ο UNWTO προέβλεψε θετική αύξηση 3% έως 4% για το τρέχον έτος.
Η πρώτη αυτή εκτίμηση αναμένεται ότι η Ασία και ο Ειρηνικός θα είναι οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο, με αναμενόμενη πτώση των αφίξεων από 9% σε 12%.
Οι εκτιμήσεις για άλλες περιοχές του κόσμου είναι επί του παρόντος πρόωρες λόγω της ταχέως εξελισσόμενης κατάστασης.
Ο UNWTO υπογραμμίζει ότι οποιαδήποτε εκτίμηση πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή και είναι πιθανό να ενημερωθεί.



Απαιτείται πολιτική υποστήριξη
Ο UNWTO ζητά οικονομική και πολιτική στήριξη των μέτρων ανάκαμψης που αποσκοπούν στον τουρισμό για την υποστήριξη του τομέα στα ευρύτερα σχέδια ανάκαμψης.
“Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν περίπου το 80% του τουριστικού τομέα έχουν πληγεί από την κρίση, επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του UNWTO Ζουράμπ Πολολικασβίλι. Εκατομμύρια κοινότητες που στηρίζονται στον τουρισμό -στην πλειοψηφία τους ευάλωτες- βρίσκονται εκτεθειμένες σε όλο τον κόσμο από την κρίση του Covid-19”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης