Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τάσιος (ΠΟΞ): Η Αθήνα βιώνει μια πτώση της τάξης του 50% στον τουρισμό λόγω κορωνοϊού

tags :
Τάσιος (ΠΟΞ): Η Αθήνα βιώνει μια πτώση της τάξης του 50% στον τουρισμό λόγω κορωνοϊού
Έχουμε ήδη πάρα πολλές ακυρώσεις σε δωδεκάμηνης λειτουργίας ξενοδοχεία, τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων
Αναφορικά με τις επιπτώσεις που έχει στην επικείμενη τουριστική σεζόν της Ελλάδας η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Γρηγόρης Τάσιος.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Τάσιος τόνισε ότι υπάρχει μια πολύ δύσκολη κατάσταση και αυτό που βιώνουν αυτή την περίοδο δεν το έχουν ξανασυναντήσει με την έννοια όπως είπε «ότι είναι πολύ αόριστο, ασαφές και δυστυχώς έχουν έρθει τα πρώτα προβλήματα».
«Έχουμε ήδη πάρα πολλές ακυρώσεις σε δωδεκάμηνης λειτουργίας ξενοδοχεία», επισήμανε ο ίδιος.
Συγκεκριμένα ο κ. Τάσιος ανέφερε πως «η Αθήνα βιώνει μια πτώση της τάξης του 50% ήδη την πρώτη εβδομάδα, με τις υπόλοιπες πόλεις να βιώνουν ακόμα χειρότερα».
Όσον αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων δήλωσε ότι «φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες».
Παράλληλα για την «εποχικότητα», ανέφερε πως όσον αφορά στο μοντέλο ήλιο και θάλασσα που ξεκινάει από το Μάιο, «εκεί βλέπουμε να μην έχουμε ακυρώσεις τουλάχιστον ακόμη ή κάποιες μεμονωμένες όμως δεν έχουμε ροή κρατήσεων».
«Είναι το γνωστό early booking δηλαδή εκπτωτικά πακέτα για καλύτερη προσέλκυση πελατών όπου εκεί είναι όλα σχεδόν παγωμένα από όλες τις χώρες, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δημιουργεί σημαντικές δυσκολίες ήδη στις επιχειρήσεις και είναι μεγάλη η αγωνία για τις επόμενες ημέρες», υπογράμμισε.
«Πρέπει να δούμε, ήδη έχουμε μια πρώτη δέσμη μέτρων, πώς θα λειτουργήσει γενικότερα το επιχειρείν, όχι μόνο του ξενοδοχειακού κλάδου αλλά γενικότερα το επιχειρείν το επόμενο διάστημα σε περίπτωση που έχουμε μια έξαρση και στην Ελλάδα και μπούμε σε μια διαδικασία καραντίνας περισσότερων περιοχών. Μένει να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη», διευκρίνισε ο κ . Τάσιος.
Την ίδια στιγμή επισήμανε πως «υπάρχει ψυχραιμία στον κλάδο και ότι βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία και με το υπουργείο Υγείας γενικά ως κοινωνικοί εταίροι».
«Προχωράμε αλλά σίγουρα όμως υπάρχει προβληματισμός», συμπλήρωσε.
Αναφορικά με τις αναστολές πληρωμών, ο κ. Τάσιος τόνισε ότι «σίγουρα δίνουν μια ανάσα και αυτό φαίνεται στους πρώτους τρεις νομούς όμως πρέπει άμεσα να ληφθεί υπόψη το ζήτημα της 12μηνης λειτουργίας των ξενοδοχείων».
«Το Eurogroup θα είναι κομβικό ούτως ώστε να ανακοινωθεί το δεύτερο πακέτο μέτρων σε αυτούς που χάνουν τζίρο ήδη», υπογράμμισε.

Ακυρώσεις

«Ακυρώνονται συνέδρια, εκδηλώσεις, ακυρώσεις μεμονωμένων ιδιαίτερα στην Αθήνα έχουμε κάθετη πτώση γιατί αυτό πρέπει στην πορεία να μπορέσει έτσι να υλοποιηθεί ούτως ώστε να μπορέσουν έτσι να διατηρηθούν και οι θέσεις εργασίας έστω και με μια ευέλικτη μορφή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εν κατακλείδι, ο κ. Τάσιος εκτίμησε πως «ο Μάρτιος είναι καθοριστικός μήνας για την εποχικότητα και πως αν ως το τέλος Μαρτίου-αρχές Απριλίου αυτό δεν βελτιωθεί τότε σίγουρα χάνουμε και το Μάιο εν όψει της σεζόν και αυτό αρχίζει να βάζει πολλές δυσκολίες και στο οικονομικό επιτελείο και από την άλλη το κυρίαρχο στο τέλος είναι ότι αν ο πελάτης σταματήσει να ταξιδεύει, απ’ όπου και αν προέρχεται, τότε όλοι απλά και λαϊκά "την κάτσαμε"».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης