Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Plan Β στον κορωνοϊό: Τηλε-εργασία σε Δημόσιο – ΔΕΚΟ διευκόλυνση με 36 δόσεις για όσους χάνουν ρυθμίσεις

tags :
Plan Β στον κορωνοϊό: Τηλε-εργασία σε Δημόσιο – ΔΕΚΟ διευκόλυνση με 36 δόσεις για όσους χάνουν ρυθμίσεις
Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας «ειδικού σκοπού» μετ’ αποδοχών, αλλά και τη δυνατότητα τηλεργασίας για να διευκολύνει γονείς παιδιών των οποίων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία τους για 14 ημέρες
Μέτρα πολλαπλού χαρακτήρα με άδειες 15 ημερών, τηλε-εργασία σε δημόσιο και ΔΕΚΟ, περαιτέρω διευκολύνσεις σε χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο, περιλαμβάνει το πακέτο που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για την ενίσχυση επιχειρήσεων και οικογενειών, ως αντίβαρο στα μέτρα κατά του κορονωϊού.
Τεχνικές ομάδες των συναρμοδίων υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών ετοιμάζουν τα τελικά μέτρα προκειμένου να καλύψουν τις διαφορετικές εναλλακτικές περιπτώσεις γονέων, είτε εργάζονται και οι δύο στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, είτε ο ένας σε ιδιωτικό ή ο άλλος στο δημόσιο.
Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας «ειδικού σκοπού» μετ’ αποδοχών, αλλά και τη δυνατότητα τηλεργασίας για να διευκολύνει γονείς παιδιών των οποίων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία τους για 14 ημέρες.
Ωστόσο, υπάρχουν πολλά οργανωτικά και οικονομικά ζητήματα να επιλυθούν.
Το σχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει:
Την χορήγηση άδειας (έως 15 ημερών) για τη μητέρα ή / και για τον πατέρα
Ηλικιακό όριο του μαθητή τα 15 έτη, προκειμένου να δοθούν άδειες για γονείς μαθητών δημοτικού – γυμνασίου.
Δεν θα εξετάζεται αν έχουν μεγαλύτερα αδέλφια κλπ αλλά δεν θα καλύπτει γονείς παιδιών στο Λύκειο.
Το δημόσιο θα αναλάβει να καλύψει ένα μέρος από το κόστος για τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού.
Το υπόλοιπο κόστος θα επιμεριστεί μεταξύ του εργαζόμενου (αφαιρώντας μέρες από την κανονική άδεια) και του εργοδότη με καταβολή των αποδοχών για ένα μέρος της άδειας –πέραν της επιδότησης από το κράτος για ένα μέρος της άδειας.
Εξετάζεται επίσης η περίπτωση νέας διευκόλυνσης για τις επιχειρήσεις που χάνουν λόγω της κρίσης τις ρυθμίσεις προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, να μπορούν να ενταχθούν τα νέα χρέη εφόσον δημιουργηθούν σε 35 δόσεις.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης