Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως (υπ.Παιδείας): Δεν θα χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά – Όλα τα σενάρια πιθανά

Κεραμέως (υπ.Παιδείας): Δεν θα χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά – Όλα τα σενάρια πιθανά
Δεν αποκλείεται η επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς, πιθανό να μετατεθούν για αργότερα οι πανελλήνιες εξετάσεις
Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά παρείχε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με αφορμή την απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και των πανεπιστημίων για τις επόμενες δύο εβδομάδες.
«Έχουν γίνει όλα τα σενάρια για να εξασφαλιστεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά.
Είχαμε πει ότι θα λειτουργούμε πάντα με τις γνώμες των ειδικών.
Λάβαμε μία απόφαση για καθαρά προληπτικούς λόγους.
Είναι μία απόφαση που ελήφθη με γνώμονα την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των οικογενειών μας.
Έχουμε πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Όλα είναι θέμα δεδομένων θέμα στιγμής.
Περιμέναμε να δούμε πότε αυτό το μέτρο θα είναι αποτελεσματικό συνολικά», τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Κεραμέως.
Στο ερώτημα τι μέλλει γενέσθαι με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια από εδώ και στο εξής η υπουργός υπογράμμισε ότι πριν την λήξη της αναστολής των 14 ημερών θα ληφθεί μία απόφαση για το κατά πόσον υπάρχει ενδεχόμενο να παραταθεί.
«Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.
Στο υπ παιδείας έχουμε ετοιμαστεί για αναστολή 2 εβδομάδων και περισσότερο.
Δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά.
Έχουν γίνει όλα τα σενάρια για να εξασφαλιστεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά» τόνισε η κα.Κεραμέως, η οποία είπε πως εξετάζονται όλα τα σενάρια και ότι δεν αποκλείεται η επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς.
Όπως είπε, σε πρώτη φάση για την αναστολή λειτουργίας 2-3 εβδομάδων θα μειωθεί η διδακτική ώρα από 45 σε 35 λεπτά, θα αναμορφωθεί το ωράριο και θα περικοπούν οι περίπατοι.
«Αν πάμε συνολικά σε μεγαλύτερης διάρκειας αναστολή τότε θα πρέπει να δούμε και άλλα μέτρα όπως είναι η επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς και η  μείωση της ύλης.
Άρα έχουμε όλα τα σενάρια ανοιχτά και θα δούμε πως θα εξελιχθεί η εξάπλωση του ιού» υποστήριξε η κα.Κεραμέως, η οποία άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατεθούν για αργότερα οι πανελλαδικές εξετάσεις .
Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας υπογράμμισε πως αν τα σχολεία κλείσουν για 2 με 3 εβδομάδες, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Ωστόσο ξεκαθάρισε πως αν υπάρχει παράταση αναστολής λειτουργίας των σχολείων, τότε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατεθούν για αργότερα οι πανελλαδικές εξετάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης