Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανησυχία στην Ελλάδα για τον κορωνοϊό με 99 κρούσματα - Ακυρώνονται οι παρελάσεις - Μόνο έκτακτα χειρουργεία - Τέλος τα απογευματινά ιατρεία

Ανησυχία στην Ελλάδα για τον κορωνοϊό με 99 κρούσματα - Ακυρώνονται οι παρελάσεις - Μόνο έκτακτα χειρουργεία - Τέλος τα απογευματινά ιατρεία
Δύο ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Ρίο και ΑΧΕΠΑ
Σε 99 αυξήθηκαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς σήμερα (11/3/2020) προστέθηκαν ακόμα 10 στα χθεσινά 89.
Από τους προσβληθέντες οι 95 είναι ελληνικής καταγωγής και οι τέσσερις ξένης υπηκοότητας.
Ακόμη ένας ασθενής που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και έχει επιβεβαιωθεί ότι νοσεί από τον κορονοϊό, διασωληνώθηκε. Η κατάστασή της υγείας του, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς και πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, κρίνεται σταθερή.
Είναι ο δεύτερος ασθενής που χρειάζεται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής για να αντιμετωπίσει τις επιπλοκές της πνευμονίας μετά τον 66χρονο που νοσηλεύεται εδώ και ημέρες σε κρίσιμη κατάσταση στο ίδιο νοσοκομείο.
Όπως έγινε γνωστό, η κατάσταση της υγείας του 66χρονου που ανήκει στο γκρουπ που είχαν μεταβεί στους Αγίους Τόπους παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη καθώς εμφάνισε πολυοργανική ανεπάρκεια.
Εν τω μεταξύ ξεκίνησε σήμερα να λειτουργεί το εργαστήριο ελέγχου δειγμάτων για τον κορονοϊό στο ανωτέρω νοσοκομείο του Ρίου.
Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται.
Συγκεκριμένα, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.
Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέρει ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας.
Εν τω μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας και των φροντιστηρίων για 14 ημέρες (δηλ. έως τις 24 Μαρτίου), στη σκιά της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού αλλά και των τεσσάρων «ορφανών» κρουσμάτων στην Αττική.

Μόνο έκτακτα χειρουργεία - Τέλος τα απογευματινά ιατρεία

Σε συναγερμό το Εθνικό Σύστημα Υγείας προκειμένου να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, το πρόγραμμα των χειρουργείων προσαρμόζεται άμεσα, μέχρι νεοτέρας, και θα καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα τα οποία δεν δύναται να αναβληθούν.
Επίσης, αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρα

Σε 2.000 έκτακτες προσλήψεις επαγγελματιών υγείας προχωρά το υπ. Υγείας λόγω κορωνοϊού

Στην πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας σε νοσοκοεμία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ προχωρά άμεσα το υπουργείο Υγείας, «για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του συστήματος υγείας».
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας οι «1.500 θέσεις αφορούν νοσηλευτές και οι 500 λοιπό επικουρικό προσωπικό (πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές κ.ά.).
Οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα είναι διετούς διάρκειας και η υποβολή των αιτήσεων για τις συγκεκριμένες θέσεις, θα γίνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: loipoepikouriko.moh.gov.gr

Ακυρώνονται οι παρελάσεις

Να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους περιφερειάρχες.
«Στη διάρκεια κρίσεων ακούγαμε παντού "πού είναι το κράτος".
Τώρα δεν το έχουμε ακούσει και πρέπει να κάνει ο καθένας ό,τι μπορεί για να μην το ακούσουμε.
Το κράτος είμαστε όλοι εμείς και πρέπει να κάνουμε ο καθένας αυτό που του αναλογεί.
Να βάλουμε όλοι πλάτη ώστε να περάσουμε αυτή την κρίση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη με τους περιφερειάρχες και ζήτησε να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες που δίνονται από τον ΕΟΔΥ και να υπάρχει πλήρης συντονισμός με τα αρμόδια υπουργεία.
Σημειώνεται ότι προς τιμήν της εθνικής επετείου να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών.
Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Κλείνουν οι παιδότοποι

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, αναστέλλεται η λειτουργία των παιδότοπων σε όλη τη χώρα.
Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού.

Έκτακτα μέτρα θα ανακοινώσει σήμερα (11/3/2020) ο Μητσοτάκης

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα ανακοινώσει σήμερα Τετάρτη 11/3 στις 19:00 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πρόκειται για μέτρα δημοσιονομικού - και όχι μόνο - χαρακτήρα, ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει έκκληση στους πολίτες για τήρηση των οδηγιών προστασίας.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ΕΕ, ο πρωθυπουργός ζήτησε δημοσιονομικό χώρο για την προστασία όσων πλήττονται από τα μέτρα για τον κορωνοϊό και ανάληψη πρωτοβουλίας για την προμήθεια ειδών προστασίας και αντιμετώπισης.
Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τόνισε ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας.
Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος υγείας των κρατών μελών σε μέσα και προσωπικό.
Έθεσε παράλληλα το ζήτημα της ανάληψης οικονομικών μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας και την στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας που πλήττεται.
Το κόστος των μέτρων αυτών πρέπει να εξαιρεθεί από τους δημοσιονομικούς στόχους των κρατών-μελών, όπως προβλέπονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ή από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας όπως η Ελλάδα.
Επίσης, ζήτησε την ανάληψη ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την προμήθεια ειδών προστασίας (π.χ. μάσκες), αλλά και αντιμετώπισης (π.χ. αναπνευστήρες σε ευρωπαϊκό επίπεδο) και μετά την κατανομή τους ανάλογα με τις ανάγκες στα κράτη-μέλη.
Στις 17:00, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκη, με βασικό αντικείμενο την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ιταλία.
Μέτρα της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Συναγερμός στο «Αλεξάνδρα»

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» καθώς 70χρονος ασθενής διαγνώστηκε με κορωνοϊό.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 70χρονος προσήλθε μόνος του στο νοσοκομείο το πρωί της Τρίτης και διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού, καθώς δεν είχε ιστορικό έκθεσης σε κορωνοϊό.
Ο 70χρονος υποβλήθηκε κανονικά σε εξετάσεις και εισήχθη για νοσηλεία σε πεντάκλινο δωμάτιο με άλλους ασθενείς, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.
Όταν, όμως, το απόγευμα επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του αποφασίστηκε να σταλεί δείγμα στο ινστιτούτο Παστέρ το οποίο τις ώρες που ακολούθησαν απάντησε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.
Μετά την εξέλιξη αυτή ο 70χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το οποίο είναι «αναπληρωματικό» νοσοκομείο αναφοράς του νοσοκομείου «Σωτηρία».
Μετά την εξέλιξη αυτή αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να τεθεί σε κατ' οίκον απομόνωση ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» που ήρθε σε επαφή με τον 70χρονο.

Άδεια πόλη, η Θεσσαλονίκη

Άδεια πόλη είναι πλέον, η Θεσσαλονίκη, καθώς οι κάτοικοι έχουν περιορίσει τις εξόδους τους μόνο για τα απαιραίτητα ψώνια...
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα περισσότερα καταστήματα στην καρδιά της πόλης είναι άδεια με τους ιδιοκτήτες να περιμένουν απλά να περάσει η ώρα για να κλείσουν την επιχείρηση τους, ενώ και σε πολυκαταστήματα και πολυεθνικές αλυσίδες στην οδό Τσιμισκή, οι πελάτες, χθες, ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα.
κορωνοϊός Θεσσαλονίκη

κορωνοΪός θεσσαλονίκη

Αναστέλλεται η λειτουργία των δημοσίων σχολών Εμπορικού Ναυτικού

Την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των δημοσίων σχολών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ,ΚΕΣΕΝ, Σχολές σωστικών και πυροσβεστικών μέσων, θαλαμηπόλων) από σήμερα 11 Μαρτίου 2020 και για τις επόμενες 14 μέρες, αποφάσισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.
 Η εν λόγω απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης για την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του κοροναϊου COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης