Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Είναι πολύ νωρίς για τοποθετήσεις στις χρηματαγορές - Πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για τον κορωνοϊό

Deutsche Bank: Είναι πολύ νωρίς για τοποθετήσεις στις χρηματαγορές - Πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για τον κορωνοϊό
«Αν οι ΗΠΑ δεν σταθεροποιηθούν, είναι δύσκολο να δούμε σταθερότητα σε άλλα μέρη του κόσμου» υποστηρίζει ο αναλυτής της Deutsche Bank, Torsten Slok.
Πολύ νωρίς για αγορά μετοχών και, γενικότερα, επενδυτικές τοποθετήσεις θεωρούν ότι είναι οι αναλυτές της Deutsche Bank.
Και μπορεί η μείωση των επιτοκίων να ενισχύει τις ευρωπαϊκές μετοχές, ωστόσο τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στις ΗΠΑ συρρικνώνονται, μετά τη μη εμφάνιση του Προέδρου Donald Trump σε συνέντευξη Τύπου για τον κορωνοϊό την Τρίτη (11/3), στην οποία οι επενδυτές ήλπιζαν να ακούσουν για μείωση στον φόρο μισθωτών υπηρεσιών, καθώς και άλλα μέτρα.
Ως εκ τούτου, οι επενδυτές πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, όπως αναφέρει επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Torsten Slok.
«Πιστεύουμε ότι είναι πολύ νωρίς για να εκτεθεί κάποιος με συγκεκριμένες επενδυτικές τοποθετήσεις, δεδομένου ότι κάποιοι από τους σημαντικούς κινδύνους που συνδέονται τόσο με την εξέλιξη του κορωνοϊού όσο και με τις επιπτώσεις του στην οικονομία εξακολουθούν να υφίστανται, ενώ δεν υπάρχει ακόμη ουσιαστική ανταπόκριση από την πολιτεία» δήλωσε ο Torsten Slok.
«Σε μερικές χώρες έχουν ληφθεί μέτρα, αλλά γενικά, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, εξακολουθούμε να περιμένουμε να δούμε ακριβώς ποια θα είναι η απάντηση και πώς θα ανταποκριθούν οι αγορές» συμπλήρωσε ο αναλυτής της Deutsche Bank.
Ο Slok συμβουλεύει τους επενδυτές να παρακολουθούν την εξέλιξη του ιού ειδικά στις ΗΠΑ.
«Αν οι ΗΠΑ δεν σταθεροποιηθούν, είναι δύσκολο να δούμε σταθερότητα σε άλλα μέρη του κόσμου» είπε.
Αυτό που είναι σαφές, λέει, είναι η ανάληψη πολιτικής δράσης.
«Δεν έχουμε χρόνο για να καθόμαστε και να συζητούμε με τους ακαδημαϊκούς.
Χρειαζόμαστε κάτι και σχετικά σύντομα: είτε πρόκειται για καταναλωτές είτε για εταιρείες» καταλήγει ο Slok.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης