Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εμπλοκή στην πώληση της Forthnet - Αποσύρεται η Alter Ego του Β. Μαρινάκη

tags :
Εμπλοκή στην πώληση της Forthnet - Αποσύρεται η Alter Ego του Β. Μαρινάκη
Επιστολή Μαρινάκη ότι αποσύρεται από την διεκδίκηση της Forthnet
Eπιστολή στο σύμβουλο που διενεργεί το σχετικό διαγωνισμό, ότι αποσύρεται από την διαδικασία για την απόκτηση της Forthnet απέστειλε η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή ο Ε. Μαρινάκης καταλογίζει ευθύνες στην Alpha Bank ότι το τελευταίο διάστημα (η σχετική συμφωνία ήταν να κλείσει στο τέλος Ιανουαρίου), έθετε διάφορα προσκόμματα, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της συμφωνίας, η οποία βρισκόταν στο τελικό στάδιο των υπογραφών.
Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα, υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κατάθεση πρότασης για το σύνολο των μετοχών της Forthnet από την επενδυτική εταιρία Duet.
Η συμφωνία μεταξύ Μαρινάκη και τραπεζών προέβλεπε την απόκτηση από την Alter Ego ποσοστό χαμηλότερο της καταστατικής μειοψηφίας, ώστε να μη χρειαστεί να καταθέσει δημόσια πρόταση για την απόκτηση των μετοχών που κατέχουν οι υπόλοιποι μέτοχοι της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, παραμένει άγνωστο το τι μέλλει γενέσθαι με τον τηλεπικοινωνιακό Όμιλο o οποίος έχει περάσει στον έλεγχο τον τραπεζών, οι οποίες και ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την πώληση του, πριν από 3,5 χρόνια.
Μέσα σε αυτά τα χρόνια  εμφανίστηκαν ως διεκδικητές επενδυτικά σχήματα τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέθηκαν διάφορες προτάσεις, όπως αυτές των Vodafone-Wind με ένταξη στο πτωχευτικό άρθρο 106Β, του ANT1 με κούρεμα των δανείων κατά 70%-90%, αλλά και άλλες προτάσεις μεγάλων επενδυτικών funds του εξωτερικού, όπως του Apollo και της Odyssey που πρότειναν επενδύσεις και σταδιακή αποπληρωμή των δανείων.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης