Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δύσκολες ώρες και σήμερα στα χρηματιστήρια

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δύσκολες ώρες και σήμερα στα χρηματιστήρια
ΑΓΟΡΕΣ: Νέες μεγάλες απώλειες και σήμερα στο ξεκίνημα. Με τον DAX να χάνει πάνω από 7% και τις άλλες αγορές της Ευρώπης με παρόμοιες απώλειες, το ΧΑ δε μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό. Συνεχίζονται οι πιέσεις σε όλες τις μετοχές. Και μάλλον η δική μας αγορά θα υπερβάλει σήμερα.

Η μέρα θα είναι και πάλι δύσκολη. Όπως δείχνουν τα γραφήματα πάμε βίαια στο σημείο που έχει ξεκινήσει κι άλλες φορές η ανοδική κίνηση ή αν προτιμάτε που έχει ολοκληρωθεί η διόρθωση. Θα κρατήσει αυτό το σημείο; Όλα εξαρτώνται από το πότε θα μπει μία τάξη στις οικονομίες και θα δούμε να λιγοστεύουν τα κρούσματα από τον ιό.

Κλείνουν τα πάντα στην Ιταλία, ή σχεδόν όλα. Στην Ισπανία τα πράγματα δεν είναι καλά, στην Ελλάδα αυξάνονται τα κρούσματα και δυστυχώς είχαμε και τον πρώτο θάνατο. Άτιμη γρίπη. Προφυλάξτε την υγεία σας. Η υγεία πάνω από όλα. Δύσκολες στιγμές έχουμε ξαναπεράσει στα χρηματιστήρια και έχουμε επιβιώσει. Με περισσότερα ή λιγότερα λίγη σημασία έχει.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Call Auction πάλι για τις περισσότερες. Στα ύψη και σήμερα η μεταβλητότητα. Κάθε χθες και καλύτερα. Το ΧΑ άνοιξε με μεγάλες απώλειες άνω του 8,5% και πλέον ο γενικός δείκτης είναι στις 550 μονάδες. Μιλάμε για 400 μονάδες κάτω από τα υψηλά του σε χρόνο ρεκόρ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με τρομερή πίεση ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των συστημικών. Στο -16% η Πειραιώς και ανάλογες ή λίγο μικρότερες οι απώλειες των άλλων. Σε δημοπρασία οδηγούνται κάποιες τραπεζικές μετοχές λόγω της υψηλής μεταβλητότητας.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πολύ γρήγορα στα 5,28 ευρώ και στο -10%.

COCA COLA: Στο -11% κάτι που δε βλέπουμε συχνά στη συγκεκριμένη μετοχή. Όμως είπαμε δε μπορεί οι άλλες να διαλύονται και αυτή να μένει ατάραχη. Οι επενδυτές αυτή την περίοδο πουλάνε τα πάντα.

ΔΕΗ: Στα 1,85 ευρώ περίπου η μετοχή με απώλειες άνω του 10%.

LAMDA: Τεράστιες απώλειες και εδώ από τα υψηλά της. Στα 5,20 ευρώ με πτώση άνω του 10%. Το καλό εδώ είναι πως υπάρχουν τα κεφάλαια από την αύξηση κεφαλαίου. Στο ταμείο αναφερόμαστε, γιατί από το ταμπλό έφυγαν.

ΕΧΑΕ: Εκεί που έχει πάει η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ η πτώση της μετοχής είναι μέχρι ένα βαθμό δικαιολογημένη. Αλλά μιλάμε πως αυτή στιγμή η κεφαλαιοποίηση βρίσκεται στα 175 εκατ. ευρώ. Σε λίγο θα παίζει δύο φορές το ταμείο και δεν έχει δάνεια.

Σήμερα θα καταθέσουν οι φορείς τις προτάσεις του για να βελτιωθεί η εικόνα του και να φέρει επενδυτές και επιχειρήσεις. Βέβαια με τέτοιο κλίμα δε μπορούν να γίνουν και πολλά. Αλλά πρέπει να γίνουν κινήσεις γιατί το θέμα είναι μακροπρόθεσμο όχι λίγων εβδομάδων.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στο -15% και στα 0,90 ευρώ.

PROFILE: Στα 2,18 ευρώ γύρισε η μετοχή μέσα σε λίγες συνεδριάσεις. Αντίστοιχη η εικόνα της με τις άλλες. Πριν λίγες εβδομάδες έκανε placement σε σχεδόν διπλάσια τιμή. Τώρα μπορεί η εταιρεία να αγοράζει ξανά με 50% διαφορά.

REDS: Γύρισε εκεί που ξεκίνησε. Στα 0,75 ευρώ και στο -20%.

AEGEAN: Στο -12%. Με όσα γίνονται στις αεροπορικές ανά τον κόσμο, η κατάσταση δείχνει πολύ δύσκολη και για τη συγκεκριμένη. Στα 4,03 ευρώ με αποτίμηση 287 εκατ. ευρώ. Έλεος ταμπλό μου…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης