Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Μέτρα 2,3 δισ. ευρώ για τον κορωνοϊό - Δάνεια με ευνοϊκούς όρους, καθυστέρηση στην πληρωμή φόρων

Πορτογαλία: Μέτρα 2,3 δισ. ευρώ για τον κορωνοϊό - Δάνεια με ευνοϊκούς όρους, καθυστέρηση στην πληρωμή φόρων
Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αναστολή των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και έκτακτη στήριξη προς τις επιχειρήσεις
Mέτρα για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντέξουν την επιδημία του κορωνοίού,με ένα πακέτο 2,3 δισ. ευρώ μεταξύ των οποίων η καθυστέρηση της πληρωμής κάποιων φόρων και της χορήγησης δανείων με ευνοϊκούς όρους, ανακοίνωσε η Πορτογαλία.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αναστολή των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και έκτακτη στήριξη προς τις επιχειρήσεις προκειμένου να διατηρούν τις συμβάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, που θα αντιστοιχεί στα δύο τρίτα των μισθών και θα καταβληθεί κυρίως από το κράτος.
«Το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη ρευστότητας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ρίξουμε χρήματα στα ταμεία των επιχειρήσεων προκειμένου να μπορούν να διατηρήσουν την παραγωγική τους ικανότητα και την απασχόληση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Πέδρο Σίζα Βιέιρα ύστερα από ολονύκτια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Η Πορτογαλία έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει 78 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, πολύ χαμηλότερα από τη γειτονική Ισπανία όπου δεκάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει, αλλά ο κλάδος των ξενοδοχείων στη μια χώρα που εξαρτάται ιδιαίτερα από τον τουρισμό έχει ήδη δεχθεί πλήγμα.
Χθες, η κυβέρνηση έδωσε εντολή όλα τα σχολεία να μείνουν κλειστά από την επόμενη εβδομάδα για να περιοριστεί ο κορονοϊός, που ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα ήδη χαρακτήρισε απειλή για την επιβίωση.
Οι εργαζόμενοι που πρέπει να παραμείνουν σπίτι τους για να φροντίσουν παιδιά ηλικίας έως 12 ετών θα λάβουν το 66% του βασικού τους μισθού, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης